kuvassa on Kyröskosken koulu

Peruskoulut

Kyröskosken koulu

Kyröskosken koulussa opiskelu aloitetaan esikouluiässä ja sitä jatketaan aina 6. luokkaan. Oppilasmäärä vaihtelee lukuvuosittain 250–300 välillä. Opetuksen päätavoite on antaa oppilaille vankat perustiedot ja –taidot. 

Koulumme on Yhteispeli-koulu. Yhteispelin perusajatuksena on oppia yhdessä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Yhteispeli on käytännöllisten toimintatapojen kokonaisuus tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamiseksi lapsille. Yhteispeli jakaantuu seuraaviin osa-alueisiin:
työ luokassa, kodin ja koulun yhteistyö, koulun kehittäminen, toiminta työyhteisössä sekä esi- ja alkuopetuksen yhteistyö. Tällä ennalta ehkäisevällä työllä pyritään varmistamaan, että kaikilla on koulussa mahdollisimman hyvä olla. Tätä tukee myös kiusaamisen vastainen toiminta.

Kyröskosken koulussa arvostetaan myöskin perinteitä, joita ovat mm. pipojaiset syksyllä ja keväällä “lakkiaiset”, lyhtykulkue, vappujuhla ja perinteiset syysmyyjäiset. Koulun juhlat liittyvät näihin perinteisiin. Juhlista yhteistyön tuloksena on saatu luotua aina lämminhenkiset.

Kyröskosken koulu sijaitsee Kyröskosken keskustassa noin 4km päässä Hämeenkyrön keskustasta. Koulu on saanut nimensä Kyröskoskesta, joka on Etelä-Suomen korkein 22m alas vyöryävä koski noin 1 km päässä koululta. Koulun rakennuksen vanhempi osa on rakennettu vuonna 1951 ja laajennusosa valmistui vuonna 2001. Koulun vieressä sijaitsee Liikuntahalli Kosken Syke. Liikuntahalli on niin koulun kuin kuntalaistenkin ahkerassa käytössä.  

Koulun keskeinen sijainti mahdollistaa kunnan palvelujen hyödyntämisen liikunnan     
opetuksessa mm. Kyröskosken urheilukenttä, hiihtoladut Harjussa ja Pirkan uralla, jäähalli sekä Järvenkylän uimaranta.

Ota yhteyttä

rehtori, Kyröskosken koulu

Riikka Toivonen

050 502 3717

koulusihteeri, Kyröskosken koulu ma-ke ja pe. Heinijärven koulu to

Virtanen-Öhman Tarja

050 502 3137
kuvassa on kyröskosken koulu

Kyröskosken koulu

Koulukatu 26

39200 Kyröskoski