kuvassa on kyröskoski 1890-luvulla

Kulttuuripalvelut

Topoteekki

Topoteekki on paikallisen historian arkisto, joka julkaistaan verkossa. Tavoitteena on huolehtia yksityishenkilöiden, yhdistysten ja seurojen hallussa olevan paikallishistoriallisen aineiston säilyttämisestä ja tuomisesta nähtäville.

Topoteekin on tarkoitus olla jatkuvasti kasvava arkisto, joka dokumentoi tapahtumia ja muutoksia. Topoteekista voi etsiä aineistoa esim. aika- tai paikkarajauksella tai asiasanojen avulla.

Kuka tahansa voi katsella topoteekissa julkaistua aineistoa. Aineiston yhteyteen tallennettua tietoa voidaan muuttaa, jos joku esim. tunnistaa lisää henkilöitä vanhasta kuvasta. Topoteekkiin voidaan tallentaa valokuvia, lehtileikkeitä, tekstejä, äänitteitä tai videokuvaa.

Aineiston luovuttaminen topoteekkiin

Ohjeet aineiston luovuttajalle

Inventointikortti aineiston luovuttajalle

Topoteekin tietosuojaseloste

miehiä kävelemässä työmatkalla 1950-luvulla

Kuvalähteet:

Artikkelikuvan lähde: Museovirasto, Historian kuvakokelma. Kuvailutiedot: Kyröskoski, kuvannut I. K. Inha 1890-luvulla, tuottaja K. E. Ståhlberg.

Alemman kuvan lähde: Museovirasto, Kansatieteen kuvakokoelma. Kuvailutiedot: Miehiä työmatkalla sirpit kädessä Herttualan kylässä. Kuvauspaikka on suunnilleen Trossitie 619. Kuvaaja Matti Poutvaara 21.6.1950.