kuvassa on kukkia

Kansalaisopisto

Mietitkö uuden taidon oppimista tai vanhan verestämistä? Käypä katsomassa alla olevasta linkistä Hämeenkyrön kansalaisopiston voimassa olevaa opetusohjelmaa. Toimintamme on valtion tukemaa vapaata sivistystyötä. Opiskelijoiksemme ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet ikään, sukupuoleen, koulutustaustaan tai kotipaikkakuntaan katsomatta. Opetuksemme on harrastustavoitteista ja usein varsin käytännönläheistä.

Kansalaisopistojen kurssitarjotin on perinteisesti varsin laaja-alainen, niin meilläkin. Jos yli 100 kurssissamme ei ole mitään Sinua kiinnostavaa, ehdota ohjelmaan mieleistäsi kurssia. Tulisitko itse sen vetäjäksi vai tietäisitkö osaavan vetäjän? Lähetä meille ehdotus.

Kaikille kursseille on ennakkoilmoittautuminen ohjelmassa näkyvään määräaikaan mennessä. Ajoissa ilmoittautuminen on tärkeää, koska mikään kurssi ei toteudu automaattisesti, vaan ainoastaan silloin, jos ilmoittautumisajan päättyessä kurssille on ilmoittautunut riittävästi opiskelijoita. Käynnistyneelle kurssille voi ilmoittautua myös kesken lukukauden ja opiskelemaan pääsee, jos paikkoja on jäljellä. Tervetuloa mukaan!

kuvassa on kukkia

Hämeenkyrön kansalaisopiston toimisto on Monitoimikeskus Sillan 2. krs, osoitteessa Kyrönsarventie 16, 39100 Hämeenkyrö.
Toimisto on avoinna toimikauden aikana ma – pe klo 10 – 15.

 

 

1.8.2022 alkaen opetuksen järjestää Petäjä-opisto
https://sasky.fi/oppilaitokset/petaja-opisto/

Kansalaisopiston toimisto on suljettu vuosilomien vuoksi
23.6. – 24.7.2022.
Mukavaa ja rentouttavaa kesää!

Hämeenkyrön kansalaisopiston kurssit 2021-2022. Klikkaa tästä, niin pääset kursseihin.
Klikkaa tästä niin pääset kursseihin

Opetusohjelma ja ilmoittautuminen, opintojen jatkaminen kevätlukukaudella 2022

Hämeenkyrön kansalaisopiston kurssit ja ilmoittautuminen on internetissä osoitteessa: https://www.opistopalvelut.fi/hameenkyro.
Ilmoittautua voi myös soittamalla opiston toimistoon tai käymällä kansalaisopiston toimistossa.

Opiston toiminnasta tiedotetaan some-kanavien kautta, kansalaisopiston kotisivuilla, opiskelijoille tekstiviestein ja kursseilla. Mahdollisuuksien mukaan käytetään myös Hämeenkyrössä ilmestyvää paikallislehteä.

Hämeenkyrön kansalaisopiston painettu työvuoden 2021 – 2022 opinto-opas jaettiin torstaina 29.7.2021 hämeenkyröläisiin kotitalouksiin. Oppaita saa myös Hämeenkyrön kirjastosta.

Opiskelijoille ilmoitetaan kurssimuutoksista ensisijaisesti tekstiviestillä. Siksi ilmoittautumisen yhteydessä kysytään opiskelijan matkapuhelinnumero. 

 

Opintojen jatkaminen kevätlukukaudella 2022
Useat kurssimme ovat koko lukuvuoden mittaisia. Jos jatkat opintojasi myös kevätlukukaudella, ei Sinun tarvitse ilmoittautua uudelleen.

Mikäli haluat lopettaa opintosi syyslukukauden jälkeen, ilmoitathan siitä opiston toimistoon soittamalla tai tekstiviestillä (puh. 050 502 3734) viimeistään 31.11.2021 klo 15. Opettajalle peruminen ei riitä. Muutoin Sinulla on opiskelupaikka myös kevätlukukaudella ja siitä lähetetään erillinen lasku.

Työvuosi 2021 – 2022

Syyslukukausi  23.8. – 5.12.2021 (14 vkoa)
– taiteen perusopetus 23.8. – 19.12.2021 (16 vkoa)
Syysloma 18. – 24.10.2021
Opetusta ei anneta syyslomalla, pyhäinpäivän aattona eikä pyhäinpäivänä
5. – 6.11.2021 eikä itsenäisyyspäivän aattona eikä itsenäisyyspäivänä 5. – 6.12.2021.


Kevätlukukausi 10.1. – 24.4.2022 (14 vkoa)
– taiteen perusopetus 10.1. – 15.5.2022 (17 vkoa)
Talviloma 28.2. – 6.3.2022, osa kursseista kokoontuu myös talvilomalla.
Opetusta ei anneta pääsiäisviikolla 14. – 18.4.2022 eikä vappuaattona eikä vappuna 30.4. – 1.5.2022.

Kurssimaksut ja eri maksuvälineillä maksaminen

Kurssimaksut laskutetaan lukukausittain (syyslukukausi ja kevätlukukausi erikseen). Laskut lähetetään postitse. 
 
Laskuja ei peruta eikä maksettuja kurssimaksuja palauteta, vaikka opiskelija ei osallistuisi kurssille tai opiskelu keskeytyisi. Kurssimaksu on maksettava myös, vaikka opiskelija olisi keskeyttänyt opintonsa ennen laskun saapumista, sillä kurssien toteutumisesta päätetään opiskelijoiden ilmoittautumismäärien perusteella. 
 
Mikäli opiskelijalla on aiemmilta lukuvuosilta maksamattomia kurssimaksuja, ei hänellä eikä alaikäisellä perheenjäsenellään ole opinto-oikeutta Hämeenkyrön kansalaisopistossa lukuvuonna 2021 – 2022. He eivät voi myöskään ilmoittautua kursseille. 
 
Kurssimaksuista on päättänyt sivistyslautakunta ja joiltakin osin kansalaisopiston rehtori.

Eri maksuvälineillä maksaminen:

Kurssimaksuja on mahdollista maksaa eri maksuvälineillä syyslukukaudella viimeistään 8.10.2021 ja kevätlukukaudella 31.1.2022. Niillä ei voi maksaa jo lähetettyjä laskuja.
 
Maksuvälineinä käyvät Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit, SmartumPay-mobiilimaksu ja QR-maksu, Edenredin setelit ja MyEdenred-mobiilimaksu,Tyky- ja Tyky+ -setelit sekä ePassi.

Huomioithan, että nämä maksuvälineet ovat henkilökohtaisia eikä niillä voi maksaa toisen henkilön kurssimaksua. Kursseja ei saa maksaa ennen kuin varmistuu, että kurssi alkaa!

Smartumin SmartumPay:llä ja Edenredin mobiilimaksuilla maksetuista kurssimaksuista tulee toimittaa tosite opiston toimistoon. Tositteesta tulee näkyä selvästi asiakkaan täten maksaman kurssin numero ja nimi sekä koskeeko maksu syys- vai kevätlukukautta.
 
Mikäli haluat, että opisto veloittaa kurssimaksun ePassiltasi tai QR-koodin numerosarjalla, ilmoita siitä toimistolle syyskaudella 8.10.2021 mennessä ja kevätkaudella 31.1.2022 mennessä tai heti ilmoittautumisen jälkeen. 
 
Setelit ja kurssimaksua mahdollisesti täydentävä tasaraha toimitetaan kurssin ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen suljetussa kirjekuoressa Monitoimikeskus Sillan pääoven (F-oven) vieressä olevaan postilaatikkoon. Kuoren sisällä tulee olla kurssin numero ja nimi sekä osallistujan nimi. 
 
Epäselvissä tilanteissa kannattaa soittaa kansalaisopiston toimistoon puh. 050 502 3734.

Aktiivikortti, nuoret ja ikäihmiset

Aktiivikortti (80 €) lunastetaan ilmoittautumalla opiskelijaksi Aktiivikurssille (nro 990301) syyskauden osalta viimeistään 30.9.2021 ja kevätlukukauden osalta (nro 990302) 31.1.2022. Jos ilmoittaudut aktiiviopiskelijaksi, älä maksa yksittäisiä kurssimaksuja, mutta kursseille täytyy kuitenkin ilmoittautua. Tällöin opiskelijalta ei laskuteta muilta ryhmäopetuskursseilta kuin mahdollinen tarvikemaksu.

Alle 20-vuotiaiden ja yli 80 -vuotiaiden kurssimaksu
muussa ryhmäopetuksessa kuin taiteen perusopetuksessa on 20 € (+mahdollinen tarvikemaksu).

Työttömät työnhakijat

Työvoimatoimistossa kirjoilla olevat hämeenkyröläiset työttömät työnhakijat voivat osallistua lukuvuonna 2021–2022 syys- ja kevätlukukaudella maksutta yhdelle normaalihintaiselle kansalaisopiston ryhmäopetuskurssille.

Asiakkaan tulee ennen kurssin alkamista kirjautua www.mol.fi -sivuille pankkitunnuksillaan ja tulostaa omista tiedoistaan todistus, joka osoittaa että hän on työtön työnhakija.

Todistus on esitettävä kansalaisopiston toimistossa sen aukioloaikana ennen kuin opiskelija on toisen kerran läsnä ao. kurssilla.

Todistus työttömyydestä on esitettävä syyskaudesta ja kevätkaudesta erikseen.

Todistukset ja vakuutukset

Opetukseen osallistuneet saavat pyynnöstä osallistumistodistuksen toimistosta. Kuluneen työvuoden todistukset ovat ilmaisia, aikaisempien vuosien todistuksista peritään 5 euron maksu.

Todistuksen toimitusaika on vähintään viisi työpäivää.

Kansalaisopisto ei ole vakuuttanut opiskelijoitaan.

Yhteystiedot

toimistonhoitaja, kansalaisopisto

Heidi Reko

050 502 3734

kansalaisopiston rehtori, nuorisopalveluiden esimies, kulttuuripalvelut, museot, musiikkiopisto

Pirkko Pilvinen

050 521 5142