Kansalaisopisto

Mietitkö uuden taidon oppimista tai vanhan verestämistä? Käypä katsomassa alla olevasta linkistä Hämeenkyrön kansalaisopiston voimassa olevaa opetusohjelmaa. Toimintamme on valtion tukemaa vapaata sivistystyötä. Opiskelijoiksemme ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet ikään, sukupuoleen, koulutustaustaan tai kotipaikkakuntaan katsomatta. Opetuksemme on harrastustavoitteista ja usein varsin käytännönläheistä.

Kansalaisopistojen kurssitarjotin on perinteisesti varsin laaja-alainen, niin meilläkin. Jos yli 100 kurssissamme ei ole mitään Sinua kiinnostavaa, ehdota ohjelmaan mieleistäsi kurssia. Tulisitko itse sen vetäjäksi vai tietäisitkö osaavan vetäjän? Lähetä meille ehdotus.

Kaikille kursseille on ennakkoilmoittautuminen ohjelmassa näkyvään määräaikaan mennessä. Ajoissa ilmoittautuminen on tärkeää, koska mikään kurssi ei toteudu automaattisesti, vaan ainoastaan silloin, jos ilmoittautumisajan päättyessä kurssille on ilmoittautunut riittävästi opiskelijoita. Käynnistyneelle kurssille voi ilmoittautua myös kesken lukukauden ja opiskelemaan pääsee, jos paikkoja on jäljellä. Tervetuloa mukaan!

Hämeenkyrön kansalaisopiston toimisto on Monitoimikeskus Sillan 2. krs, osoitteessa Kyrönsarventie 16, 39100 Hämeenkyrö.
Toimisto on avoinna toimikauden aikana ma – pe klo 10 – 15.

Ajankohtaista

Hämeenkyrön kansalaisopiston aikuisten lähiopetus on toistaiseksi tauolla.

Lasten ja nuorten taiteen perusopetusryhmissä annetaan lähiopetusta kuvataiteessa ja teatteritaiteessa 25.1.2021 alkaen.

Osa aikuisten kursseista on siirtynyt etäopetukseen.
Jos olet kiinnostunut liittymään etäopetusryhmään (kielet, jooga, itämainen tanssi, kehonhuolto ja liikkeellinen aivojumppa) otathan yhteyttä kansalaisopiston toimistoon puh. 050 502 3734.

 

Hämeenkyrön kansalaisopistossa on talviloma 1. – 7.3.2021.

Hämeenkyrön kansalaisopiston toimisto on suljettu 1. – 7.3.2021 lomien vuoksi.

Opetusohjelma ja ilmoittautuminen

Hämeenkyrön kansalaisopiston kurssit ja ilmoittautuminen on internetissä osoitteessa: https://www.opistopalvelut.fi/hameenkyro. 
 
Ilmoittautua voi myös soittamalla opiston toimistoon tai käymällä kansalaisopiston toimistossa.

 

Opiston toiminnasta tiedotetaan ensisijaisesti tekstiviestein, opiston internetsivuilla, opintoryhmissä sekä tiedotusvälineiden tapahtumakalentereissa ja opiston Facebook-sivuilla. Mahdollisuuksien mukaan käytetään myös Hämeenkyrössä ilmestyvää paikallislehteä. 
 
Opiskelijoille ilmoitetaan kurssimuutoksista ensisijaisesti tekstiviestillä. Siksi ilmoittautumisen yhteydessä kysytään opiskelijan matkapuhelinnumero. 


Painettu opinto-opas jaetaan vuosittain elokuussa hämeenkyröläisiin kotitalouksiin. Oppaita saa myös opiston toimistosta ja Hämeenkyrön kirjastosta. 
 

Työvuosi 2020-2021

Syyslukukausi  21.9. – 6.12.2020 (10 vkoa)
– taiteen perusopetus 17.8. – 13.12.2020 (16 vkoa) 

Syysloma 12. – 18.10.2020

Opetusta ei anneta syyslomalla, pyhäinpäivänä 31.10.2020 eikä itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2020 eikä itsenäisyyspäivänä 6.12.2020.

Kevätlukukausi 11.1. – 25.4.2021 (14 vkoa)
– taiteen perusopetus 11.1. – 16.5.2021 (17 vkoa)

Talviloma 1. – 7.3.2021

Opetusta ei anneta pääsiäisviikolla to 1. – ma 5.4.2021 eikä vappuaattona 30.4.2021 eikä vappuna 1.5.2021. 

Kurssimaksut

Kurssimaksut laskutetaan lukukausittain. Laskut lähetetään postitse. 
 
Laskua ei peruta eikä maksettuja kurssimaksuja palauteta, vaikka opiskelija ei osallistuisi kurssille tai opiskelu keskeytyisi. Kurssimaksu on maksettava myös, vaikka opiskelija olisi keskeyttänyt opintonsa ennen laskun saapumista, sillä kurssien toteutumisesta päätetään opiskelijoiden ilmoittautumismäärien perusteella. 
 
Mikäli opiskelijalla on aiemmilta lukuvuosilta maksamattomia kurssimaksuja, ei hänellä eikä alaikäisellä perheenjäsenellään ole opinto-oikeutta Hämeenkyrön kansalaisopistossa lukuvuonna 2020 – 2021. He eivät voi myöskään ilmoittautua kursseille. 
 
Kurssimaksuista päättää sivistyslautakunta ja joiltakin osin kansalaisopiston rehtori. 

 

Eri maksuvälineillä maksaminen:

Kurssimaksuja on mahdollista maksaa eri maksuvälineillä ennen laskutusta syyslukukaudella viimeistään 30.9.2020 ja kevätlukukaudella 31.1.2021. Niillä ei voi maksaa jo lähetettyjä laskuja. 
 
Maksuvälineinä käyvät Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit, Smartum PaySmartumin QR-maksu, RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-setelit sekä Edenredin Virikesetelit ja mobiilimaksu sekä ePassi Payments Oy:n SporttiPassi ja KulttuuriPassi. 
 
Mikäli haluat, että opisto veloittaa kurssimaksun ePassiltasi, ilmoita siitä toimistolle syyskaudella 30.9.2020 mennessä ja kevätkaudella 31.1.2021 mennessä tai heti ilmoittautumisen jälkeen. 
 
Mobiilimaksut onnistuvat vain kansalaisopiston toimistossa. 
 
Setelit ja kurssimaksua mahdollisesti täydentävä tasaraha toimitetaan kurssin ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen suljetussa kirjekuoressa Monitoimikeskus Sillan pääoven (F-oven) vieressä olevaan postilaatikkoon. Kuoren sisällä tulee olla kurssin numero ja nimi sekä osallistujan nimi. 
 
Epäselvissä tilanteissa kannattaa soittaa kansalaisopiston toimistoon.

Senioriopiskelijat

Yli 80-vuotiaat opiskelijat saavat 50 % alennusta kurssimaksuista. 
Henkilön pitää itse ilmoittautuessaan mainita alennuksesta, sillä opisto ei palauta kurssimaksua tai muuta jo tehdyn laskun loppusummaa. 

Työttömät työnhakijat

Työvoimatoimistossa kirjoilla olevat hämeenkyröläiset työttömät työnhakijat voivat osallistua lukuvuonna 2020–2021 syys- ja kevätlukukaudella maksutta kahdelle mille tahansa kansalaisopiston ryhmäopetuskurssille. 
Asiakkaan tulee ennen kurssin alkamista kirjautua www.mol.fi -sivuille pankkitunnuksillaan ja tulostaa omista tiedoistaan todistus, joka osoittaa että hän on työtön työnhakija. 
Todistus on esitettävä kansalaisopiston toimistossa sen aukioloaikana ennen kuin opiskelija on toisen kerran läsnä ao. kurssilla.

Todistus työttömyydestä on esitettävä syyskaudesta ja kevätkaudesta erikseen.

Todistukset ja vakuutukset

Opetukseen osallistuneet saavat pyynnöstä osallistumistodistuksen toimistosta. Kuluneen työvuoden todistukset ovat ilmaisia, aikaisempien vuosien todistuksista peritään 5 euron maksu. 
Todistuksen toimitusaika on vähintään viisi työpäivää.

Kansalaisopisto ei ole vakuuttanut opiskelijoitaan.

Yhteystiedot

toimistonhoitaja, kansalaisopisto

Heidi Reko

050 502 3734

kansalaisopiston rehtori, nuorisopalveluiden esimies, kulttuuripalvelut, museot, musiikkiopisto

Pirkko Pilvinen

050 521 5142