Kuva Museosta

Kulttuuripalvelut

Ajankohtaista

Vapaa-aikapalveluiden avustukset ovat haettavissa 15.3.-15.4.2024.

Hämeenkyrön kulttuuripalvelut

Tervetuloa kulttuuripalveluiden sivuille. Kulttuuripalvelut edistää, tukee ja järjestää kulttuuritoimintaa Hämeenkyrössä yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Yhteistyön lisäksi kulttuuritoimintaa tuetaan ja edistetään kohdeavustuksin.  Kulttuuripalvelut vastaa myös Hämeenkyrön kotiseutumuseon sekä museona olevien Myllykolun ja Ahlforsin aseverstaan toiminnasta.

Kulttuuripalveluiden itse järjestämä kulttuuritoiminta painottuu lapsilla ja nuorille suunnattuun tarjontaan. Toiminta järjestetään yhteistyössä koulujen ja päiväkotien kanssa pääasiassa päivähoito- ja koulupäivän aikana, jolloin se tavoittaa lapsista ja nuorista suurimman osan.

Kulttuuripalvelut vastaa vuosittain itsenäisyyspäiväjuhlan ja veteraanipäivän juhlan järjestämisestä Hämeenkyrössä.

Pirkanmaan kulttuuripankki on Tampereen kaupungin ylläpitämä maksuton verkkopalvelu, joka kokoaa pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteen ja kulttuurin tekijät sekä heidän tarjoamansa tilattavat palvelut yhteen paikkaan (esim. esitykset, työpajat, kiertävät näyttelyt, asiantuntija- ja tuotantopalvelut). Sivustolle on lisäksi koottu tietoa Pirkanmaan kuntien avustuksista, kulttuuritiloista ja verkostoista. Kulttuuripankki toimii kulttuurin tekijöiden ja palvelujen näyteikkunana ja verkostoitumisen edistäjänä.

/https://kulttuuripankki.fi/

Topoteekki on sähköinen paikallishistorian arkisto, jonne kootaan erityisesti yksityishenkilöiden ja yhdistysten hallussa olevaa aineistoa. Tavoitteena on tallentaa tieto, niin kauan kuin joku vielä muistaa, kuka tai mikä kuvassa on, koska ja missä ja miksi. Topoteekin oma sivu on vielä kesken, mutta aineistoa voi katsella osoitteessa

hameenkyro.topoteekki.fi

Yhteystiedot

kulttuurikoordinaattori

Arttu Pentikäinen

050 521 5142