Kulttuuriparlamentti

Hämeenkyrön kulttuuriparlamentti kokoaa yhteen paikallisia kulttuurijärjestöjä, ammattilaisia ja harrastajia edistämään kulttuuritoimintaa Hämeenkyrössä.

Kulttuuriparlamentin jäsenet edustavat paikallisia kulttuurijärjestöjä, kulttuuria harrastavia yhdistyksiä, kulttuurin ammattilaisia ja alan yrittäjiä. Jäsenyys on henkilökohtainen, ja jokaiselle jäsenelle nimetään varajäsen. Sivistyslautakunnalla on mahdollisuus nimetä omat edustajansa parlamenttiin. Jäsenmäärää ei ole rajattu, ja parlamentti voi täydentää kokoonpanoaan tarvittaessa. Toimikausi on kaksivuotinen, ja uusi parlamentti aloittaa toimintansa syyskaudella.

Kulttuuriparlamentin tehtäviin kuuluu edistää kulttuuritoimijoiden ja kunnan välistä yhteistyötä, seurata kunnallista päätöksentekoa kulttuurin näkökulmasta, antaa lausuntoja ja tehdä ehdotuksia kulttuurin kannalta merkittävissä asioissa sekä edesauttaa kulttuuritoimijoiden verkostoitumista Hämeenkyrössä.

Parlamentin jäsenille ei makseta kokouspalkkioita tai matka- ja ansionmenetyskorvauksia. Hallintosäännön kokousmenettely on voimassa soveltuvin osin, eikä kulttuuriparlamentilla ole hallintosäännössä määrättyä ratkaisuvaltaa.

Hämeenkyrön Kulttuuriparlamentti on avoin foorumi, joka tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa paikallisen kulttuuritoiminnan kehittämiseen ja edistämiseen. Tule mukaan rakentamaan elinvoimaista kulttuurielämää Hämeenkyrössä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

kulttuurikoordinaattori

Arttu Pentikäinen

050 521 5142