Nuoriso

Hämeenkyrön nuorisopalvelut tarjoavat lapsille ja nuorille monipuolisia, aktivoivia ja päihteettömiä nuorisotyön toimintamuotoja. Niillä edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallisuutta. Toiminta on luonteeltaan ennaltaehkäisevää ja kasvua tukevaa.

Nuorisopalvelujen toimintamuodot Hämeenkyrössä

Nuorisotilat: Prikka

Nuorisotalo Prikassa sijaitsevat nuorisotilat ovat osa Hämeenkyrön kunnan nuorisopalvelujen toimintaa. Nuokkarilla on mahdollista mm. pelata Playstation 4:n, Nintendo Switchin ja Xbox Onen pelejä, askarrella, leipoa ja kokata herkkuja sekä pelata erilaisia lautapelejä. Nuokkarilta löytyy biljardipöytä, pingispöytä ja VR-lasit. Nuokkarille olet tervetullut myös rentoutumaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Paikalla on aina kaksi ohjaajaa, joille voit vaikkapa kertoa kuulumisesi kuuman kahvikupillisen ääressä.

 

Nuorisotalo Prikka

os. Oikopolku 3, 39200 Kyröskoski

 

Avoinna

 

3.–6.-luokkalaisille:

Ma klo 15:00-17:00

To klo 15:00-17:00


13–17-vuotiaille:

Ma klo 17:00-20:00

Ti klo 15:00-20:00

Ke klo 15:00-20:00

To klo 17:00-20:00

Pe klo 17:00-22:00

Koulunuorisotyö

Nuorisopalvelut toteuttavat 5. ja 6. -luokkalaisten Elämäntaitotunteja, joilla vahvistetaan varhaisnuorten kaveri-, tunne- ja hyvinvointitaitoja sekä tuetaan yläkouluun siirtymisen nivelvaihetta.

Nuorisopalvelut ovat  mukana 7.-luokkien ryhmäytyksissä joka syksy, ja lisäksi 7.-luokat ovat käyneet mahdollisuuksien mukaan nuokkarilla tutustumassa tiloihin lukuvuoden alussa.

Nuoriso-ohjaajat myös jalkautuvat Yhteiskoululle torstaisin tapaamaan oppilaita.

 

Yhteiskoululla toteutettu koulunuorisotyön Yhtä matkaa -hanke päättyi kesäkuuhun 2022.

Verkkonuorisotyö ja some

Hämeenkyrön nuorisopalvelujen verkkonuorisotyö koostuu pääasiassa erilaisilla somealustoilla saavutettavissa olosta ja nuoriin tai nuorisotyöhön liittyvän sisällön postaamisesta. Somesta saa myös ajantasaisimman tiedon nuokkarilla tai muualla Hämeenkyrössä järjestettävistä tapahtumista!

Hämeenkyrön nuorisopalvelut Facebookissa

Hämeenkyrön nuorisopalvelut Instagramissa @hky_nuoriso

Hämeenkyrön nuorisopalvelut Snapchatissa @hky_nuoriso

Lisäksi osallistumme vuorollamme Hämeenkyrön nuorisotyöryhmän @hkyhelppi -tilien päivittämiseen Instagramissa ja Snapchatissa.

Liikkuva nuorisotyö: Klaara

Hämeenkyrön nuorisotyöryhmä toteuttaa liikkuvan nuorisotyön muotoa Hämeenkyröön. Klaara on liikkuva nuorisotila, eli pakettiauto, jonka sisällä on tekemistä nuorille. Nuorisotyöryhmä on moniammatillinen tiimi, joka koostuu työntekijöistä, jotka työskentelevät nuorten parissa; mm. etsivä nuorisotyö, starttivalmentaja, nuoriso-ohjaajat, kuraattori ja kouluterkka.

Koululaisten kesäloman aikana, pääsääntöisesti perjantaisin, saadaan pakettiauto käyttöön Hämeenkyrön työpajalta. Tarkoituksena on olla siellä missä nuoretkin ovat, näkyä ja luoda välittämisen ja turvallisuuden tunnetta nuorten keskuuteen.

Auton liikkeistä saat parhaiten tietoa Instagramissa ja Snapissä @hkyhelppi, mutta pyrimme kertomaan liikkeistä myös muualla.

Kiinnostaako vaikuttaminen?

Nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Nuorisovaltuustoon on tervetullut kuka tahansa vaikuttamisesta kiinnostunut 13-25-vuotias hämeenkyröläisnuori!
Nuorisovaltuustoon voit tutustua lisää:

Yhteystiedot

nuorisokoordinaattori

Kaisa Honkala

040 133 1287

varhaisnuoriso-ohjaaja

Anu Hänninen

050 68243

Nuorisotila

041 730 3400