Nuoriso

Hämeenkyrön nuorisopalvelut tarjoavat lapsille ja nuorille monipuolisia, aktivoivia ja päihteettömiä nuorisotyön toimintamuotoja. Niillä edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallisuutta. Toiminta on luonteeltaan ennaltaehkäisevää ja kasvua tukevaa.

Nuorisopalvelujen toimintamuodot Hämeenkyrössä

Nuorisotilat: Prikka

Nuorisotalo Prikassa sijaitsevat nuorisotilat ovat osa Hämeenkyrön kunnan nuorisopalvelujen toimintaa. Nuokkarilla on mahdollista mm. pelata Playstation 4:n, Nintendo Switchin ja Xbox Onen pelejä, askarrella, leipoa ja kokata herkkuja sekä pelata erilaisia lautapelejä. Nuokkarilta löytyy biljardipöytä, pingispöytä ja VR-lasit. Nuokkarille olet tervetullut myös rentoutumaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Paikalla on aina kaksi ohjaajaa, joille voit vaikkapa kertoa kuulumisesi kuuman kahvikupillisen ääressä.

 

Nuorisotalo Prikka

os. Oikopolku 3, 39200 Kyröskoski

 

Avoinna

 

3.–6.-luokkalaisille:

Ma klo 15:00-17:00

To klo 15:00-17:00


13–17-vuotiaille:

Ma klo 17:00-20:00

Ti klo 15:00-20:00

Ke klo 15:00-20:00

To klo 17:00-20:00

Pe klo 17:00-22:00

Koulunuorisotyö

Nuorisopalvelut ovat perinteisesti olleet mukana 7.-luokkien ryhmäytyksissä joka syksy, ja lisäksi 7.-luokat ovat käyneet nuokkarilla tutustumassa tiloihin lukuvuoden alussa. Nuoriso-ohjaajat myös jalkautuvat Yhteiskoululle välitunneilla tapaamaan oppilaita.

Yhteiskoululla työskentelee Yhtä matkaa- hankkeessa koulunuorisotyöntekijä, jonka tehtävänä on elää mukana koulun arjessa ja tuoda nuorisotyön osaaminen sekä koulun oppilaiden että henkilökunnan ulottuville matalalla kynnyksellä.

Koulunuorisotyöntekijä Snapchatissa @hky_koulunuori

Koulunuorisotyöntekijä Instagramissa @hky_koulunuoriso !

Lisäksi koulunuorisotyö osallistuu @hkyhelppi -tilien päivittämiseen Instagramissa ja Snapchatissa.

Verkkonuorisotyö ja some

Hämeenkyrön nuorisopalvelujen verkkonuorisotyö koostuu pääasiassa erilaisilla somealustoilla saavutettavissa olosta ja nuoriin tai nuorisotyöhön liittyvän sisällön postaamisesta. Somesta saa myös ajantasaisimman tiedon nuokkarilla tai muualla Hämeenkyrössä järjestettävistä tapahtumista!

Hämeenkyrön nuorisopalvelut Facebookissa

Hämeenkyrön nuorisopalvelut Instagramissa @hky_nuoriso

Hämeenkyrön nuorisopalvelut Snapchatissa @hky_nuoriso

Lisäksi osallistumme vuorollamme Hämeenkyrön nuorisotyöryhmän @hkyhelppi -tilien päivittämiseen Instagramissa ja Snapchatissa.

Liikkuva nuorisotyö: Klaara

Hämeenkyrön nuorisotyöryhmä toteuttaa liikkuvan nuorisotyön muotoa Hämeenkyröön. Klaara on liikkuva nuorisotila, eli pakettiauto, jonka sisällä on tekemistä nuorille. Nuorisotyöryhmä on moniammatillinen tiimi, joka koostuu työntekijöistä, jotka työskentelevät nuorten parissa; mm. etsivä nuorisotyö, starttivalmentaja, nuoriso-ohjaajat, kuraattori ja kouluterkka.

Koululaisten kesäloman aikana, pääsääntöisesti perjantaisin, saadaan pakettiauto käyttöön Hämeenkyrön työpajalta. Tarkoituksena on olla siellä missä nuoretkin ovat, näkyä ja luoda välittämisen ja turvallisuuden tunnetta nuorten keskuuteen.

Auton liikkeistä saat parhaiten tietoa Instagramissa ja Snapissä @hkyhelppi, mutta pyrimme kertomaan liikkeistä myös muualla.

Kiinnostaako vaikuttaminen?

Nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Nuorisovaltuustoon on tervetullut kuka tahansa vaikuttamisesta kiinnostunut 13-25-vuotias hämeenkyröläisnuori!
Nuorisovaltuustoon voit tutustua lisää:

Yhteystiedot

kansalaisopiston rehtori, nuorisopalveluiden esimies, kulttuuripalvelut, museot, musiikkiopisto

Pirkko Pilvinen

050 521 5142

Nuorisotila

041 730 3400

nuoriso-ohjaaja

Anu Hänninen

050 68243

nuoriso-ohjaaja

Sami Perttunen

040 133 1287