nupa hedelmä violetti

Nuoriso

Hämeenkyrön nuorisopalvelut tarjoavat lapsille ja nuorille monipuolisia, aktivoivia ja päihteettömiä nuorisotyön toimintamuotoja. Niillä edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallisuutta. Toiminta on luonteeltaan ennaltaehkäisevää ja kasvua tukevaa.

Nuorisopalvelujen toimintamuodot Hämeenkyrössä

Nuorisotilat: Prikka

Nuorisotalo Prikassa sijaitsevat nuorisotilat ovat osa Hämeenkyrön kunnan nuorisopalvelujen toimintaa. Nuokkarilla on mahdollista mm. pelata Playstation 4:n, Nintendo Switchin ja Xbox Onen pelejä, askarrella, leipoa ja kokata herkkuja sekä pelata erilaisia lautapelejä. Nuokkarilta löytyy biljardipöytä ja VR-lasit. Nuokkarille olet tervetullut myös rentoutumaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Paikalla on aina kaksi ohjaajaa, joille voit vaikkapa kertoa kuulumisesi kuuman kahvikupillisen ääressä.

 

Nuorisotalo Prikka

os. Oikopolku 3, 39200 Kyröskoski

 

Avoinna

 

3.–6.-luokkalaisille:

Ma klo 15:00-17:00

Ke klo 15:00-17:00


13–17-vuotiaille:

Ma klo 17:00-20:00

Ti klo 15:00-20:00

Ke klo 17:00-20:00

To klo 15:00-20:00

Pe klo 17:00-22:00

Mopopaja

Mopopaja on ilmaista toimintaa johon voit tulla kunnostamaan kulkupeliäsi, tule rohkeasti paikalle osaamista ei tarvita!
Mopopajan avajaisia vietettiin 3.4.2024.
Jatkossa mopopaja on auki aina keskiviikkoisin klo 17:00-20:00 osoitteessa Kylmäojantie 88.
Mikä on mopopaja?

 • Ilmaista toimintaa
 • Päihteetön
 • Kiusaamisvapaa
 • Kaikille nuorille avoin
 • Voi kunnostaa erilaisia kulkuneuvoja paitsi autoja
 • Paikalle voi tulla myös hengailemaan tai pelailemaan
 • Paja toimii kuin nuorisotila, voit tulla paikalle kun siltä tuntuu ja lähteä halutessasi
 • Paikalla nuoriso-ohjaaja ja vapaaehtoisia mopo-osaajia

TERVETULOA!

Mopopajan on mahdollistanut aktiiviset kuntalaiset:
Tilat Tuomo Palomäki
Vapaaehtoisena ohjaajana toimii Marko Lamminsivu
Rahalahjoitus Heikki ja Helena Sarkonen sekä
Lions Club Hämeenkyrö Kyröttäret
Tavaralahjoitus Heikki Nikkilä

Mahnalan kylänuokkari

Mahnalan kylänuokkarin aukiolopäivä on muuttunut. Mahnalan kylänuokkari on  avoinna 11.9.2023 alkaen aina maanantaisin klo 17.00-20.00.

 

Mahnalan kylänuokkari pidetään Mahnalan koululla, vanhan koulun puolella. Kylänuokkarille ovat tervetulleita kaikki 3lk-17-vuotiaat nuoret. Kylänuokkarilla on paikalla aina nuoriso-ohjaaja ja tiloilla voi viettää aikaa kavereiden kanssa. Nuoriso-ohjaajalla on mukana pieni määrä erilaisia korttipelejä sekä Nintendo switch. Lisäksi välillä halutessaan voi osallistua ohjattuun toimintaan kuten leivontaan tai bingon-pelaamiseen. Seuraa nuorisopalveluiden instagram-tiliä @hky_nuoriso, sieltä saat tietoa mahdollisista muutoksista.

Koulunuorisotyö

Nuorisopalvelut toteuttavat 5. ja 6. -luokkalaisten Elämäntaitotunteja, joilla vahvistetaan varhaisnuorten kaveri-, tunne- ja hyvinvointitaitoja sekä tuetaan yläkouluun siirtymisen nivelvaihetta.

Nuorisopalvelut ovat  mukana 7.-luokkien ryhmäytyksissä joka syksy, ja lisäksi 7.-luokat ovat käyneet mahdollisuuksien mukaan nuokkarilla tutustumassa tiloihin lukuvuoden alussa.

Nuoriso-ohjaajat myös jalkautuvat Yhteiskoululle torstaisin tapaamaan oppilaita.

 

Yhteiskoululla toimii koulunuorisotyöntekijä lukuvuoden 2023-2024. Koulunuorisotyöntekijä on palkattu AVI:n rahoittamalla Kaikkien koulu-hankkeella. Koulunuorisotyöntekijän tärkein ja toivotuin
tehtävä on olla osana kouluyhteisöä matalan kynnyksen aikuisena, jolle nuorten on helppoa tulla juttelemaan ilman ajanvarausta. Hän toimii aktivoiden välitunteja ja on keskeisessä asemassa erilaisten tapahtumien ja tempausten sekä koulun jälkeisten ryhmien järjestämisessä.

Omin Jaloin-toiminta

Omin Jaloin – kohti vahvempaa huomista

Omin Jaloin-toiminta pähkinänkuoressa

Tapaamiskertoja on 5-8, joiden aikana kartoitetaan nuoren ajatuksia ja toiveita hänen omasta tulevaisuudestaan sekä tämänhetkisestä elämästään. Kartoitus tapahtuu yhdeksän eri teeman avulla (perhe, kaverit, terveys ja hyvinvointi, päihteiden käyttö, rikkeet ja rikokset, raha, koulu, seurustelu & harrastukset ja vapaa-aika).

Omin Jaloin -tapaamisista koostetaan kirjallinen yhteenveto, joka käydään läpi toiminnan päätteeksi erikseen sovittavassa tapaamisessa, johon nuori saapuu huoltajan kanssa. Tapaamisessa sovitaan yhdessä myös mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Omin Jaloin-toiminnan tavoitteet

 • Lisätä toimintaan osallistuvan nuoren tietoisuutta omista voimavaroistaan ja mahdollisista riskitekijöistä.
 • Ohjata nuorta ymmärtämään omien valintojen vaikutukset nykyhetkeen sekä tulevaisuuteen.
 • Tarjota varhainen puuttuminen ja tuki nuorelle sekä hänen perheelleen.

Omin Jaloin – toimintaan voi tulla muun muassa

 • Ottamalla itse yhteyttä työntekijöihin
 • Kuraattorin, terveydenhoitajan, opettajan tai sosiaalityöntekijän ohjauksella.

Ennen toiminnan käynnistämistä on työntekijä yhteydessä nuoreen ja nuoren kotiin käydäkseen läpi toiminnan perusperiaatteet sekä toimintaan liittyvät muut käytännön järjestelyt.

Toimintaan ei tarvita erillistä lähetettä, yhteydenotto työntekijään riittää. Toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta Hämeenkyrössä asuville 13-17-vuotiaille nuorille.

Ota yhteyttä
Kaisa Honkala
nuorisokoordinaattori
0401331287
kaisa.honkala@hameenkyro.fi
Oikopolku 3, 39200 Kyröskoski

Verkkonuorisotyö ja some

Hämeenkyrön nuorisopalvelujen verkkonuorisotyö koostuu pääasiassa erilaisilla somealustoilla saavutettavissa olosta ja nuoriin tai nuorisotyöhön liittyvän sisällön postaamisesta. Somesta saa myös ajantasaisimman tiedon nuokkarilla tai muualla Hämeenkyrössä järjestettävistä tapahtumista!

Hämeenkyrön nuorisopalvelut Facebookissa

Hämeenkyrön nuorisopalvelut Instagramissa @hky_nuoriso

Hämeenkyrön nuorisopalvelut Snapchatissa @hky_nuoriso

Yhteiskoulun koulunuorisotyöntekijä Snapchatissa @hkykoulunuoriso

 

Liikkuva nuorisotyö: Klaara

Hämeenkyrön nuorisotyöryhmä toteuttaa liikkuvan nuorisotyön muotoa Hämeenkyröön. Klaara on liikkuva nuorisotila, eli pakettiauto, jonka sisällä on tekemistä nuorille. Nuorisotyöryhmä on moniammatillinen tiimi, joka koostuu työntekijöistä, jotka työskentelevät nuorten parissa; mm. etsivä nuorisotyö, starttivalmentaja, nuoriso-ohjaajat, kuraattori ja kouluterkka.

Klaara on liikkeellä koululaisten kesäloman aikana, pääsääntöisesti perjantaisin. Tarkoituksena on olla siellä missä nuoretkin ovat, näkyä ja luoda välittämisen ja turvallisuuden tunnetta nuorten keskuuteen.

 

Kiinnostaako vaikuttaminen?

Nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Nuorisovaltuustoon on tervetullut kuka tahansa vaikuttamisesta kiinnostunut 13-25-vuotias hämeenkyröläisnuori!
Nuorisovaltuustoon voit tutustua lisää:

Yhteystiedot

nuorisokoordinaattori

Kaisa Honkala

040 133 1287

varhaisnuoriso-ohjaaja

Satu Mansikkamäki

050 68243

nuoriso-ohjaaja

Tuija Soukko

040 640 2167

nuoriso-ohjaaja

Anne-Maria Ahola

040 152 5075

Nuorisotila

041 730 3400