Nuorisovaltuusto

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto (nuva) on kunnassa aktiivisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuoria edustava virallinen toimielin. Se koostuu noin 10-15 eri ikäisestä nuoresta. Jokainen hämeenkyröläinen 13–25-vuotias nuori on tervetullut mukaan nuorisovaltuuston toimintaan.

Nuorisopalveluiden alaisuudessa toimiva nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto on toiminut Hämeenkyrössä vuoden 1996 syksystä lähtien.

Nuorisovaltuustolla on valitsemansa edustajat läsnäolo- ja puheoikeudella sekä kunnanvaltuuston että sivistyslautakunnan kokouksissa. Lisäksi nuorisovaltuusto vaikuttaa tarpeen mukaan erilaisissa työryhmissä sekä ottaa aktiivisesti kantaa eri toimielimissä tehtäviin nuoria koskeviin päätöksiin.

Esittelijöinä ja tukihenkilöinä nuorisovaltuustolla toimivat nuoriso-ohjaajat.

Jos sinulla on kysyttävää, kommentoitavaa tai ideoita, ota yhteyttä Hämeenkyrön nuorisovaltuustoon sähköpostilla hameenkyro.nuva@gmail.com tai Instagram- tai Facebook-sivuilla!

Nuorisovaltuuston jäsenet kaudella 2022–2023

Viljo Paavola: Puheenjohtaja, kulttuuriparlamentin edustaja, Hämeenkyrön nuorisofoorumin varaedustaja

Vilja Martikainen: Nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja, viestintävastaava, maakunnallisen nuorisovaltuuston varajäsen, kulttuuriparlamentin varajäsen

Touko Martikainen: Sihteeri

Katariina Hätönen: Sivistyslautakunnan edustaja, elinympäristölautakunnan varajäsen

Aaro Kulmala: Elinympäristölautakunnan edustaja, kunnanvaltuuston varaedustaja

Miro Kulmala: Jäsen

Essi Kyröjoki: Kunnanvaltuuston edustaja

Jesse Putkonen: Perusturvalautakunnan varaedustaja

Pipsa Pääskynkivi: Maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsen, Hämeenkyrön nuorisofoorumin edustaja, varasihteeri, sivistyslautakunnan varaedustaja

Joonas Salonen: Perusturvalautakunnan edustaja, viestintävastaava

Leevi Mäensivu: Jäsen

Ota yhteyttä

nuoriso-ohjaaja

Anu Hänninen

050 68243

kansalaisopiston rehtori, nuorisopalveluiden esimies, kulttuuripalvelut, museot, musiikkiopisto

Pirkko Pilvinen

050 521 5142

Nuorisovaltuuston tulevat kokoukset

Mikäli olet kiinnostunut nuorisovaltuustosta, voit ottaa yhteyttä nuorisovaltuustoon tai nuorisovaltuuston ohjaajaan ja tulla kokoukseen tutustumaan toimintaan!

Kokouspäivämäärät keväällä 2022:
Nuorisovaltuuston uusi kausi alkoi tammikuussa 2022.  Kauden ensimmäinen kokous on järjestäytymiskokous  18.1.2022 klo. 17:00  Monitoimitalo Sillassa, kokoustila Ilves. Kevään muut kokoukset: 15.2. klo 18:00, 14.3. klo 17:00, 12.4. klo 17:00, 17.5. klo 17:00.

Syyskauden ensimmäinen kokous pidetään 16.8.2022 klo 17:00
Kokoukset pidetään pääsääntöisesti Monitoimikeskus Sillassa.

Nuorisovaltuuston kokouksien pöytäkirjat

Mikäli tahdot tutustua vanhempiin pöytäkirjoihin, otathan yhteyttä nuoriso-ohjaajaan. Vanhemmat pöytäkirjat säilytetään fyysisenä arkistona.

2022

2021