Nuorisovaltuusto

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto (nuva) on kunnassa aktiivisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuoria edustava virallinen toimielin. Se koostuu noin 10-15 eri ikäisestä nuoresta. Jokainen hämeenkyröläinen 13–25-vuotias nuori on tervetullut mukaan nuorisovaltuuston toimintaan.

Nuorisopalveluiden alaisuudessa toimiva nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto on toiminut Hämeenkyrössä vuoden 1996 syksystä lähtien.

Nuorisovaltuustolla on valitsemansa edustajat läsnäolo- ja puheoikeudella sivistys- ja elinympäristölautakunnissa sekä kunnanvaltuuston kokouksissa. Nuorisovaltuuston edustajat vaikuttavat myös maakunnallisessa nuorisovaltuustossa. Lisäksi nuorisovaltuusto vaikuttaa tarpeen mukaan erilaisissa työryhmissä sekä ottaa aktiivisesti kantaa eri toimielimissä tehtäviin nuoria koskeviin päätöksiin.

Esittelijöinä ja tukihenkilöinä nuorisovaltuustolla toimivat nuoriso-ohjaajat.

Jos sinulla on kysyttävää, kommentoitavaa tai ideoita, ota yhteyttä Hämeenkyrön nuorisovaltuustoon sähköpostilla hameenkyro.nuva@gmail.com tai Instagram- tai Facebook-sivuilla!

Nuorisovaltuuston jäsenet kaudella 2022–2023

Viljo Paavola: Puheenjohtaja, kulttuuriparlamentin edustaja, Hämeenkyrön nuorisofoorumin varaedustaja

Vilja Martikainen: Nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja, viestintävastaava, maakunnallisen nuorisovaltuuston varajäsen, kulttuuriparlamentin varajäsen

Pipsa Pääskynkivi: Sihteeri, Maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsen, Hämeenkyrön nuorisofoorumin edustaja, sivistyslautakunnan varaedustaja

Katariina Hätönen: Sivistyslautakunnan edustaja, elinympäristölautakunnan varaedustaja

Aaro Kulmala: Elinympäristölautakunnan edustaja, kunnanvaltuuston varaedustaja

Essi Kyröjoki: Kunnanvaltuuston edustaja

Jesse Putkonen: Jäsen

Joonas Salonen: Viestintävastaava

Jonne Ahola: Jäsen

Leevi Mäensivu: Jäsen

Ota yhteyttä

nuorisokoordinaattori

Kaisa Honkala

040 133 1287

Nuorisovaltuuston tulevat kokoukset

Mikäli olet kiinnostunut nuorisovaltuustosta, voit ottaa yhteyttä nuorisovaltuustoon tai nuorisovaltuuston ohjaajaan ja tulla kokoukseen tutustumaan toimintaan!

Kokouspäivämäärät
Nuorisovaltuuston uusi kausi alkoi tammikuussa 2022.

Kevätkauden 2023 kokoukset pidetään seuraavasti:

10.1.
14.2.
7.3.
11.4.
9.5.
Kokoukset alkavat klo 17.00 ja ne pidetään pääsääntöisesti Monitoimikeskus Sillassa.

Nuorisovaltuuston kokouksien pöytäkirjat

Mikäli tahdot tutustua vanhempiin pöytäkirjoihin, kuin tämä ja edellinen vuosi, otathan yhteyttä nuoriso-ohjaajaan. Vanhemmat pöytäkirjat säilytetään fyysisenä arkistona.

2023

2022

Tiedosto

2021