Kuvassa Nuva-logo

Nuorisovaltuusto

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto (nuva) on kunnassa aktiivisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuoria edustava virallinen toimielin. Se koostuu noin 10-15 eri ikäisestä nuoresta. Jokainen hämeenkyröläinen 13–25-vuotias nuori on tervetullut mukaan nuorisovaltuuston toimintaan.

Nuorisopalveluiden alaisuudessa toimiva nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto on toiminut Hämeenkyrössä vuoden 1996 syksystä lähtien.

Nuorisovaltuustolla on valitsemansa edustajat läsnäolo- ja puheoikeudella sivistys- ja elinympäristölautakunnissa sekä kunnanvaltuuston kokouksissa. Nuorisovaltuuston edustajat vaikuttavat myös maakunnallisessa nuorisovaltuustossa. Lisäksi nuorisovaltuusto vaikuttaa tarpeen mukaan erilaisissa työryhmissä sekä ottaa aktiivisesti kantaa eri toimielimissä tehtäviin nuoria koskeviin päätöksiin.

Esittelijöinä ja tukihenkilöinä nuorisovaltuustolla toimivat nuoriso-ohjaajat.

Jos sinulla on kysyttävää, kommentoitavaa tai ideoita, ota yhteyttä Hämeenkyrön nuorisovaltuustoon sähköpostilla hameenkyro.nuva@gmail.com tai Instagram- tai Facebook-sivuilla!

Nuorisovaltuuston jäsenet kaudella 2022–2023

Viljo Paavola: Puheenjohtaja, kulttuuriparlamentin edustaja, elinympäristölautakunnan varaedustaja, Hämeenkyrön hyvinvointiryhmän edustaja

Vilja Martikainen: Nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja, viestintävastaava, maakunnallisen nuorisovaltuuston varajäsen, kulttuuriparlamentin varajäsen

Pipsa Pääskynkivi: Sihteeri, Maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsen, sivistyslautakunnan varaedustaja

Katariina Hätönen: Sivistyslautakunnan edustaja

Essi Kyröjoki: Kunnanvaltuuston edustaja

Jesse Putkonen: Perhekeskuksen ohjausryhmän varaedustaja

Joonas Salonen: Viestintävastaava

Jonne Ahola: Perhekeskuksen ohjausryhmän edustaja

Leevi Mäensivu: Elinympäristölautakunnan edustaja

Jannie Laine, jäsen

Elenna Vehmasto, jäsen

Ota yhteyttä

nuorisokoordinaattori

Kaisa Honkala

040 133 1287

nuoriso-ohjaaja

Tuija Soukko

040 640 2167

Nuorisovaltuuston tulevat kokoukset

Mikäli olet kiinnostunut nuorisovaltuustosta, voit ottaa yhteyttä nuorisovaltuustoon tai nuorisovaltuuston ohjaajaan ja tulla kokoukseen tutustumaan toimintaan!

Kokouspäivämäärät
Nuorisovaltuuston uusi kausi alkoi tammikuussa 2022.

Syyskauden 2023 kokoukset pidetään seuraavasti:

4.9.
3.10.
14.11.
14.12.
Kokoukset alkavat klo 17.00 ja ne pidetään pääsääntöisesti Monitoimikeskus Sillassa.

Nuorisovaltuuston kokouksien pöytäkirjat

Mikäli tahdot tutustua vanhempiin pöytäkirjoihin, kuin tämä ja edellinen vuosi, otathan yhteyttä nuorisokoordinaattoriin. Vanhemmat pöytäkirjat säilytetään fyysisenä arkistona.

2023

2022

Tiedosto

2021