Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa.

Hämeenkyrön nuorisovaltuusto (nuva) on kunnassa aktiivisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuoria edustava virallinen toimielin. Se koostuu noin 10-15 eri ikäisestä nuoresta. Jokainen hämeenkyröläinen 13–25-vuotias nuori on tervetullut mukaan nuorisovaltuuston toimintaan.

Nuorisopalveluiden alaisuudessa toimiva nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto on toiminut Hämeenkyrössä vuoden 1996 syksystä lähtien.

Nuorisovaltuustolla on valitsemansa edustajat läsnäolo- ja puheoikeudella sekä kunnanvaltuuston että sivistyslautakunnan kokouksissa. Lisäksi nuorisovaltuusto vaikuttaa tarpeen mukaan erilaisissa työryhmissä sekä ottaa aktiivisesti kantaa eri toimielimissä tehtäviin nuoria koskeviin päätöksiin.

Esittelijöinä ja tukihenkilöinä nuorisovaltuustolla toimivat nuoriso-ohjaajat.

Jos sinulla on kysyttävää, kommentoitavaa tai ideoita, ota yhteyttä Hämeenkyrön nuorisovaltuustoon sähköpostilla hameenkyro.nuva@gmail.com, tai Instagram- tai Facebook-sivuilla!

Nuorisovaltuuston jäsenet kaudella 20202021

Pipsa Pääskynkivi, puheenjohtaja, kunnanvaltuuston varaedustaja, sivistyslautakunnan varaedustaja, Hämeenkyrön nuorisofoorumin edustaja, maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsen

Vilja Martikainen, nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja, kunnanvaltuuston edustaja, tiedotusvastaava, some-vastaava, HINKU-työryhmän edustaja

Katariina Hätönen, sivistyslautakunnan edustaja

Miro Kulmala, maakunnallisen nuorisovaltuuston varajäsen, perusturva- ja elinympäristölautakunnan varaedustaja

Touko Martikainen, sihteeri

Joonas Salonen, perusturvalautakunnan edustaja

Aaro Kulmala, elinympäristölautakunnan edustaja

Jesse Putkonen, jäsen

Aleksi Luhtamaa, jäsen

Viljo Paavola, jäsen

Ota yhteyttä

nuoriso-ohjaaja

Anu Hänninen

050 68243

kansalaisopiston rehtori, nuorisopalveluiden esimies, kulttuuripalvelut, museot, musiikkiopisto

Pirkko Pilvinen

050 521 5142

Nuorisovaltuuston tulevat kokoukset

Mikäli olet kiinnostunut nuorisovaltuustosta, voit ottaa yhteyttä nuorisovaltuustoon tai nuorisovaltuuston ohjaajaan ja tulla kokoukseen tutustumaan toimintaan!

Kokouspäivämäärät keväällä 2022:
Nuorisovaltuuston uusi kausi alkaa tammikuussa 2022.  Kauden ensimmäinen kokous on järjestäytymiskokous  18.1.2022 klo. 17:00  Monitoimitalo Sillassa, kokoustila Ilves. Kevään muut kokoukset: 15.2. klo 18:00, 14.3. klo 17:00, 12.4. klo 17:00, 17.5. klo 17:00.
Kokoukset pidetään koronatilanteesta riippuen joko Monitoimikeskus Sillassa tai etänä.

Nuorisovaltuuston kokouksien pöytäkirjat

2021