Kuva Työllisyyden kuntakokeilut

Työllisyyspalvelut

Työllisyyskokeilu

Työllisyyden kuntakokeilut

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3.2021 ja kestävät 31.12.2024 saakka. Kokeilut perustuvat eduskunnan hyväksymään lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta.

Lähipalvelua omasta kotikunnasta

Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilussa osa Hämeenkyrön työttömistä työnhakijoista siirtyy TE-toimistosta oman kotikunnan asiakkaiksi. Kokeilussa kotikunta vastaa TE-palveluiden eli julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden tarjoamisesta asiakkailleen.

Pirkanmaalta kokeilussa on mukana 22 kuntaa ja ne muodostavat yhdessä oman kokeilualueen. Kokeilun alkaessa Pirkanmaan TE-toimistosta siirtyy yhteensä noin 30 000 asiakasta kokeilualueen kuntiin.

Koskeeko tämä minua?

Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on Hämeenkyrö, ja jotka:

  • eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan
  • ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Kotoutumisajalla olevien maahanmuuttajien palvelusta vastaa keskitetysti Pirkanmaan kokeilualueella Tampereen kansainvälisen osaamisen palvelut.
Kotoutumisajan päättäneet maahanmuuttajat ja muut vieraskieliset asioivat Hämeenkyrön kunnan Työllisyyspalveluissa.

Asiakkaille ilmoitetaan henkilökohtaisesti

  • Työllisyyden kuntakokeiluun siirtyminen tapahtuu automaattisesti eikä asiakkaiden tarvitse tämän vuoksi ottaa yhteyttä alueen TE-toimistoon tai kokeilukuntaan. Sinuun ollaan siis yhteydessä henkilökohtaisesti!
  • Kokeilun aikana uusi työnhakija ilmoittautuu edelleen normaalisti Pirkanmaan TE-toimistoon. Käytössä on Oma asiointi -palvelu. TE-toimisto ohjaa kokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi.
  • Kokeilussa asiakas saa hänelle nimetyn OMA-valmentajan. Hän tukee työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa.
  • Oma-valmentaja koordinoi asiakkaalle yhdessä hänen kanssaan yksilöllisen polun kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja.

Mitä työllisyyden kuntakokeilulla tavoitellaan?

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Lue lisää

Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilun verkkosivut www.tampere.fi/pirkanmaankuntakokeilu

Yhteystiedot

Hämeenkyrön Työllisyyspalvelut
Aukioloaika 8:00-16:15.

Käyntiasiointi: MA-TO klo 8-15:45, PE klo 8-15 (to 20.6. klo 8-15)
Puhelin: 041 7308884 (MA-PE klo 8-16:15)

HUOM!! Työllisyyspalvelut on suljettu pe 7.6.

Heinäkuussa käyntiasiointi MA-PE klo 8-15, puhelin 0417308884 klo 8-16.15


https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/ (kaikille työnhakijoille)

Asiointi OMA-valmentajan luona ajanvarauksella ja MA-TO klo 8-15:45 ja PE klo 8-15.
Postiosoite: Härkikuja 7, 39100 Hämeenkyrö
Käyntiosoite: Eteläntie 2, 39200 Kyröskoski

Ota yhteyttä

OMA-valmentaja/palveluohjaaja, työllisyyspalvelut

Siru Saarijärvi

044 486 0568

OMA-valmentaja/työkykykoordinaattori

Arja-Riitta Väre

040 133 1344

OMA-valmentaja

Markus Suutari

050 511 6475

palveluohjaaja, OMA-valmentaja

Juulia Rantala

050 593 6411

OMA-valmentaja

Heta Haviala

050 475 2909

OMA-valmentaja/työkykykoordinaattori

Sanna Rautio

040 486 9654

Sähköinen asiointi 

Sähköinen asiointi hoidetaan TE-palveluiden Oma asiointi-palvelun kautta. Voit ilmoittaa siellä mm. työnhakutilanteesi muutoksista, suunnitelman toteuttamisesta ja jättää yhteydenottopyyntöjä. https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/

Sähköpostitse emme vastaa henkilökohtaiseen tilanteeseen liittyviin kysymyksiin. Annamme vastauksia sähköpostilla vain yleisellä tasolla tai suojattua sähköpostia käyttäen, näin varmistamme, etteivät tiedot joudu vääriin käsiin. Tietoturvallinen asiointi sähköpostilla on mahdollista pyytämällä suojattua yhteyttä kuntakokeilun OMA-valmentajalta.

Alla olevaa linkkiä seuraamalla pääset luottamuksellisen sähköpostin lähettämisohjeisiin.

kuvassa on talvinen maalaismaisema

Luottamuksellinen sähköposti Hämeenkyrön kunnassa

Luottamuksellisen viestin lähettäminen Hämeenkyrön kunnan palvelualueille  Suomi.fi-viestit on turvallinen tapa viestiä Hämeenkyrön kunnan, julkisen hallinnon …