Nuoriso
Hämeenkyrön nuorisopalvelut tarjoavat lapsille ja nuorille monipuolisia, aktivoivia ja päihteettömiä nuorisotyön toimintamuotoja. Niillä edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallisuutta. Toiminta on luonteeltaan ennaltaehkäisevää ja kasvua tukevaa.
Nuorisopalvelujen toimintamuodot Hämeenkyrössä
Nuorisotilat: Prikka
Nuorisotalo Prikassa sijaitsevat nuorisotilat ovat osa Hämeenkyrön kunnan nuorisopalvelujen toimintaa. Nuokkarilla on mahdollista mm. pelata Playstation 4:n, Nintendo Switchin ja Xbox Onen pelejä, askarrella, leipoa ja kokata herkkuja sekä pelata erilaisia lautapelejä. Nuokkarilta löytyy biljardipöytä ja VR-lasit. Nuokkarille olet tervetullut myös rentoutumaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Paikalla on aina kaksi ohjaajaa, joille voit vaikkapa kertoa kuulumisesi kuuman kahvikupillisen ääressä.
Nuorisotalo Prikka
os. Oikopolku 3, 39200 Kyröskoski
Avoinna
3.–6.-luokkalaisille:
Ma klo 15:00-17:00
Ke klo 15:00-17:00
13–17-vuotiaille:
Ma klo 17:00-20:00
Ti klo 15:00-20:00
Ke klo 17:00-20:00
To klo 15:00-20:00
Pe klo 17:00-22:00
Mahnalan kylänuokkari
Mahnalan kylänuokkarin aukiolopäivä on muuttunut. Mahnalan kylänuokkari on avoinna syksystä 2024 alkaen aina torstaisin klo 17.00-20.00.
Mahnalan kylänuokkari pidetään Mahnalan koululla, vanhan koulun puolella. Kylänuokkarille ovat tervetulleita kaikki 3lk-17-vuotiaat nuoret. Kylänuokkarilla on paikalla aina nuoriso-ohjaaja ja tiloilla voi viettää aikaa kavereiden kanssa. Nuoriso-ohjaajalla on mukana pieni määrä erilaisia korttipelejä sekä Nintendo switch. Lisäksi välillä halutessaan voi osallistua ohjattuun toimintaan kuten leivontaan tai bingon-pelaamiseen. Seuraa nuorisopalveluiden instagram-tiliä @hky_nuoriso, sieltä saat tietoa mahdollisista muutoksista.
Koulunuorisotyö
Nuorisopalvelut toteuttavat 5. ja 6. -luokkalaisten Elämäntaitotunteja, joilla vahvistetaan varhaisnuorten kaveri-, tunne- ja hyvinvointitaitoja sekä tuetaan yläkouluun siirtymisen nivelvaihetta.
Nuorisopalvelut ovat mukana 7.-luokkien ryhmäytyksissä joka syksy, ja lisäksi 7.-luokat ovat käyneet mahdollisuuksien mukaan nuokkarilla tutustumassa tiloihin lukuvuoden alussa.
Nuoriso-ohjaajat myös jalkautuvat Yhteiskoululle torstaisin tapaamaan oppilaita.
Yhteiskoululla toimii koulunuorisotyöntekijä lukuvuoden 2024-2025. Koulunuorisotyöntekijä on palkattu AVI:n rahoittamalla Yhteistyöllä yhteisöksi-hankkeella. Koulunuorisotyöntekijän tärkein ja toivotuin
tehtävä on olla osana kouluyhteisöä matalan kynnyksen aikuisena, jolle nuorten on helppoa tulla juttelemaan ilman ajanvarausta. Hän toimii aktivoiden välitunteja ja on keskeisessä asemassa erilaisten tapahtumien ja tempausten sekä koulun jälkeisten ryhmien järjestämisessä.
Omin Jaloin-toiminta
Omin Jaloin – kohti vahvempaa huomista
Omin Jaloin-toiminta pähkinänkuoressa
Tapaamiskertoja on 5-8, joiden aikana kartoitetaan nuoren ajatuksia ja toiveita hänen omasta tulevaisuudestaan sekä tämänhetkisestä elämästään. Kartoitus tapahtuu yhdeksän eri teeman avulla (perhe, kaverit, terveys ja hyvinvointi, päihteiden käyttö, rikkeet ja rikokset, raha, koulu, seurustelu & harrastukset ja vapaa-aika).
Omin Jaloin -tapaamisista koostetaan kirjallinen yhteenveto, joka käydään läpi toiminnan päätteeksi erikseen sovittavassa tapaamisessa, johon nuori saapuu huoltajan kanssa. Tapaamisessa sovitaan yhdessä myös mahdollisista jatkotoimenpiteistä.
Omin Jaloin-toiminnan tavoitteet
- Lisätä toimintaan osallistuvan nuoren tietoisuutta omista voimavaroistaan ja mahdollisista riskitekijöistä.
- Ohjata nuorta ymmärtämään omien valintojen vaikutukset nykyhetkeen sekä tulevaisuuteen.
- Tarjota varhainen puuttuminen ja tuki nuorelle sekä hänen perheelleen.
Omin Jaloin – toimintaan voi tulla muun muassa
- Ottamalla itse yhteyttä työntekijöihin
- Kuraattorin, terveydenhoitajan, opettajan tai sosiaalityöntekijän ohjauksella.
Ennen toiminnan käynnistämistä on työntekijä yhteydessä nuoreen ja nuoren kotiin käydäkseen läpi toiminnan perusperiaatteet sekä toimintaan liittyvät muut käytännön järjestelyt.
Toimintaan ei tarvita erillistä lähetettä, yhteydenotto työntekijään riittää. Toiminta on vapaaehtoista ja maksutonta Hämeenkyrössä asuville 13-17-vuotiaille nuorille.
Ota yhteyttä
Kaisa Honkala
nuorisokoordinaattori
0401331287
kaisa.honkala@hameenkyro.fi
Oikopolku 3, 39200 Kyröskoski
Verkkonuorisotyö ja some
Hämeenkyrön nuorisopalvelujen verkkonuorisotyö koostuu pääasiassa erilaisilla somealustoilla saavutettavissa olosta ja nuoriin tai nuorisotyöhön liittyvän sisällön postaamisesta. Somesta saa myös ajantasaisimman tiedon nuokkarilla tai muualla Hämeenkyrössä järjestettävistä tapahtumista!
Hämeenkyrön nuorisopalvelut Facebookissa
Hämeenkyrön nuorisopalvelut Instagramissa @hky_nuoriso
Hämeenkyrön nuorisopalvelut Snapchatissa @hky_nuoriso
Yhteiskoulun koulunuorisotyöntekijä Snapchatissa @hkykoulunuoriso
Liikkuva nuorisotyö: Klaara
Klaara on liikkuvan nuorisotyön auto Hämeenkyrössä. Klaara on liikkuva nuorisotila, eli pakettiauto, jonka sisällä on tekemistä ja pientä naposteltavaa nuorille.
Klaara on liikkeellä kesäaikaan. Tarkoituksena on olla siellä missä nuoretkin ovat, näkyä ja luoda välittämisen ja turvallisuuden tunnetta nuorten keskuuteen.
Kiinnostaako vaikuttaminen?
Nuorisovaltuusto ottaa kantaa nuoria koskeviin asioihin, järjestää tapahtumia sekä huolehtii nuorten äänen kuulumisesta kunnan päätöksenteossa. Nuorisovaltuustoon on tervetullut kuka tahansa vaikuttamisesta kiinnostunut 13-25-vuotias hämeenkyröläisnuori!
Nuorisovaltuustoon voit tutustua lisää:
Yhteystiedot
Nuorisotila
041 730 3400