Kuva järvenrannalla

Asukkaalle

Mökkiläisenä Hämeenkyrö pääset nauttimaan puhtaasta luonnosta ja kauniista maalaismaisemista. Hämeenkyröstä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Hämeenkyrön monipuoliset palvelut ovat mökkiläisten käytettävissä.

Etsitkö mökkiä Hämeenkyröstä? Myytävät loma-asunnot löydät Etuovi.comista.

Kesäasukkaiden vesipiste

Kesäasukkaiden vesipiste palvelee mökkiläisiä osoitteessa Kyreltie 2, K-Supermarketin rakenuksessa. Vesipiste sijaistee pullonpalautuksen yhteydessä ja täyttö tapahtuu omiin kanistereihin liikekeskuksen aukioloaikoina.

Hätätilanne mökillä

Hätätilanteessa soita 112.

Huolehdithan, että kesämökilläsi on toimiva palohälytin.

Hämeenkyrön terveyskeskuksen akuuttivastaanotto on mökkiläisten käytettävissä kiireellisissä tapauksissa. Akuuttivastaanotto on auki arkisin klo 8-16 ja lisäksi ilta- ja viikonloppupäivystys on parillisilla viikoilla Hämeenkyrössä ja parittomilla Ikaalisissa. Hämeenkyrön terveyskeskus sijaitsee osoitteessa Härkikuja 10, Hämeenkyrö.

Selvitä mökin tai loma-asunnon osoite- ja koordinaattitiedot, jotta osaat kertoa ne hätätilanteessa. Osoitetiedot saa kunnan rakennusvalvonnasta.

Rakennusvalvonta

rakennustarkastaja

Timo Mäkelä

050 512 3827

Nuohous mökillä

Milloin mökillänne kävi nuohooja? Pelastuslaki edellyttää, että vapaa-ajan asunnot nuohotaan kolmen vuoden välein. Työn saa tehdä vain tutkinnon suorittanut ammattinuohooja.

Lisätietoa nuohouksesta Pirkanmaan pelastuslaitoksen nettisivuilla:

Jätehuolto mökillä

Hämeenkyrön alueella on ympärivuotisia jätekeräyspisteitä. Aluekeräyspisteissä vastaanotetaan vapaa-ajan asutuksen poltettavaa jätettä eli roskapussi tiskipöydän alta. Muista lajitella pois kierrätettävät ja vaaralliset jätteet. Palvelusta laskutetaan kausimaksu tai vuosimaksu.

Jos kesämökiltä tulee suurempaa jätettä (esim. rakennusjätteet, kodinkoneet ja huonekalut), ne toimitetaan jäteasemalle. Hämeenkyrön Jäteasema sijaitsee Tippavaarassa osoitteessa: Tippavaarantie 30. Lisätiedot ja aukioloajat:

Mökin jätevesijärjestelmä

Muistathan tyhjennyttää kesämökin saostussäiliön kerran vuodessa! Säiliön tyhjennyksen voit tilata:

Muista hakea toimenpidelupa kunnan rakennusvalvonnasta, jos olet rakentamassa tai muuttamassa mökin jätevesijärjestelmää.

Tie mökille

Jos mökkisi sijaitsee yksityistien varressa, niin olethan ilmoittanut yhteystietosi tiehoitokunnan yhteyshenkilölle. Tiehoitokunnan yhteyshenkilön tietoja voit kysyä kunnan elinympäristöpalveluista.

Tekemistä mökkiläisille

Hämeenkyrön mökkiläisille ja matkailijoille suunnatut palvelut löydät Maisematie.fi -sivuilta.

Tiesitkö, että Hämeenkyröstä löytyy Etelä-Suomen korkein koski, jossa järjestetään yleisölle avoimia koskinäytöksiä neljä kertaa kesässä?