Kuva muovinkeräys

Jätehuolto

Hämeenkyrön kunta kuuluu järjestetyn jätehuollon piiriin. Kiinteistökohtainen jätteenkeräys on koko kunnan alueella. Jokaisella asuinkiinteistöllä ja ympärivuoden käytössä olevalla lomakiinteistöllä jätteet kerätään kiinteistökohtaisesti. Hämeenkyrön kunnan alueella sijaitsevat aluejätepisteet on tarkoitettu pääasiassa kesäajan käytössä olevien lomakiinteistöjen jätteiden keräykseen. Taajama-alue kuuluu biojätteen keräyksen piiriin. Kiinteistöjen tulee liittyä järjestettyyn jätehuoltoon.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy huolehtii jätehuoltopalveluista Hämeenkyrön alueella ja jäteaseman toiminnasta. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy huolehtii ekopisteiden toiminnasta. Pirkanmaan Jätehuolto Oy palvelee alueen asiakkaita jätehuoltoon liityttäessä, laskutusasioissa ja neuvoo jätteiden lajittelussa. Lisätietoa jätteiden lajittelusta, keräyksestä ja jätteenkäsittelykeskuksista löytyy Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta.

Liity jätehuoltoon:
Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n asiakaspalvelu p. 03 240 5110 arkisin klo 9-15 tai
sähköpostitse asiakaspalvelu@pjhoy.fi

Biojäte asiaa

Hämeenkyrön kunnan asukkailla ei ole velvoitetta kerätä biojätettä. Ainoastaan kaikilta vähintään 5 asunnon kiinteistöiltä biojäte kerätään. Mikäli ruokajätettä sisältävää biojätettä (ei siis pelkkää puutarha- ja haravointijätettä) kompostoidaan kiinteistöllä, tulee siitä tehdä kompostointi -ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Osoitteessa tampere.fi/kompostointi löydät lisää tietoa. Lomakkeen voi täyttää osoitteessa CGI Asioin tai lähettää postitse.