Kuva laskin

Talous

Hämeenkyrön kunta tarjoaa asiakkailleen ja sidoskumppaneilleen sähköiset toimintatavat sekä lähtevien että saapuvien laskujen osalta.

Verkkolaskutus

Hämeenkyrön kunta ottaa vastaan ostolaskut verkkolaskuina:
Verkkolaskuosoite (OVT tunnus) on 003701329473.
Välittäjätunnus on 003703575029.
Verkkolaskuoperaattori on CGI Suomi Oy.
Hämeenkyrön kunnan Y-tunnus on 0132947-3.
Ostolaskujen käsittelyn sähköpostiosoite on ostolaskut@hameenkyro.fi

Ota yhteyttä verkkolaskuihin liittyen sähköpostitse ostolaskut@hameenkyro.fi

E-lasku

Hämeenkyrön kunnassa on mahdollisuus e-laskuun lähes kaikissa laskutusaiheissa. E-laskun voit ottaa käyttöön omassa verkkopankissasi, tekemällä siellä e-laskusopimuksen kuntaan. Lisätietoja ja ohjeita e-laskun käyttöönottoon saat omasta verkkopankistasi ja pankin asiakaspalvelusta.

E-lasku on sähköinen lasku, jonka asiakas saa suoraan omaan verkkopankkiinsa sen jälkeen, kun on tehnyt e-laskusopimuksen omassa verkkopankissaan. E-lasku on vaivaton, turvallinen ja nopea. E-laskuasiakkaan ei tarvitse itse näppäillä tilinumeroa eikä laskun viitenumeroa, tietojen hyväksyntä verkkopankissa riittää. Näppäilyvirheitä ei tule ja paperilaskuista pääsee eroon. Laskut pysyvät tallessa sähköisessä arkistossa.

Laskun sisältöön liittyvissä kysymyksissä ottakaa ensisijaisesti yhteys laskuttajaan, jonka tiedot löytyvät laskusta.

Suoramaksu

Suoramaksussa kunta toimittaa laskun tiedot hyvissä ajoin ennen eräpäivää postissa laskun vastaanottajalle ja lähettää samanaikaisesti laskun maksutiedot suoraan asiakkaan pankkiin. Laskulla on tieto siitä, että pankki maksaa sen asiakkaan tililtä automaattisesti eräpäivänä.

Suoramaksu on tarkoitettu asiakkaalle, jolla ei ole käytössään verkkopankkitunnuksia. Suoramaksusopimuksen voit tehdä omassa pankissasi. Mukaan tarvitaan edellinen lasku. Lisätietoja ja ohjeita suoramaksun käyttöönottoon saat omasta verkkopankistasi ja pankin asiakaspalvelusta.

Laskun sisältöön liittyvissä kysymyksissä ottakaa ensisijaisesti yhteys laskuttajaan, jonka tiedot löytyvät laskusta.

Perintä – Revire Perintä Oy

Hämeenkyrön kunnan saatavien perintä tapahtuu Revire Perintä Oy:n kautta. Revire Perintä Oy lähettää kunnan puolesta muistutuslaskut ja huolehtii kunnan perintätoimista, jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä. Verkkosivujen osoite on www.revire.fi.

Laskun eräpäivän siirto, maksuaikasuunnitelmat ja muut selvitykset laskun maksussa hoituvat Revire Perintä Oy:n asiakaspalvelussa Asiakaspalvelu – Revire tai verkkopalvelussa Revire Perintä OY – Oma-palvelu.

Kunta lähettää asiakkailleen laskut kunnasta kuten ennenkin. Mikäli sinulla on kysyttävää laskun sisällöstä, löydät laskultasi kunnan laskutuksen yhteystiedot.

Maksathan laskusi aina eräpäivään mennessä.

Hämeenkyrön kunnan tilinumerot ja Y-tunnus

Hämeenkyrön kunnan tilinumerot ovat:

  • Nordea pankki Suomi Oyj, NDEAFIHH, FI61 1553 3000 0005 08
  • Aito Säästöpankki, ITELFIHH, FI45 4503 4020 0009 78
  • Tampereen seudun osuuspankki, OKOYFIHH, FI23 5063 0920 0018 59
  • Danske Bank Oyj, DABAFIHH, FI31 8000 1300 4009 27

Hämeenkyrön kunnan Y-tunnus on 0132947-3.

YEL-vakuutus

Hämeenkyrön kunnan toimittajaksi rekisteröinnin yhteydessä on huomioitava, että itsenäiset yrittäjät (toiminimi, yksityishenkilö) toimittavat rekisteröinnin yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain kunnalle YEL-todistuksen.

Kuntien eläkevakuutuksen ohjeiden mukaisesti eläketurvaa tulee karttua kaikesta tehdystä työstä. Jos kunta ostaa palveluja itsenäiseltä yrittäjältä (toiminimi, yksityishenkilö), täytyy kunnan selvittää yrittäjän eläkevakuutus ja pyytää yrittäjää toimittamaan todistus yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL-todistus).

Jos yritystoiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti 4 kk, itsenäisen yrittäjän on otettava 6 kk:n kuluessa yrittäjän eläkevakuutus. Yrittäjätoiminnan ollessa vähäistä (vuosittain eläkelaitoksen vahvistama työtuloraja), ei henkilö ole velvollinen ottamaan YEL-vakuutusta ja työ kuuluu Kunnallisen eläkejärjestelmän (JuEL) piiriin.

Jos itsenäisellä yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, täytyy kunnan maksaa laskutetusta työstä tai palvelusta JuEL-eläkemaksua. Yrittäjän kunnalle lähettämä lasku maksetaan yrittäjälle palkanmaksun periaatteiden mukaisesti.

Eläkkeellä oleva henkilö kuuluu JuEL:n piiriin aina 68 vuoden iän täyttymiskuukauden loppuun ja näin ollen kunta on velvollinen suorittamaan työntekijä- ja työnantajamaksut KEVA:lle, jos YEL-todistusta ei ole.

YEL-todistus tai ilmoitus puuttuvasta yrittäjän eläketurvasta lähetetään ensimmäisen laskutuskerran yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain.