Ympäristöterveys ja eläimet

Hämeenkyrön kunnan eläinlääkintähuollon järjestämisestä vastaa Ympäristöterveys Pirteva. Pirtevan eläinlääkärit huolehtivat yhdessä Pirtevan kuuden kunnan peruseläinlääkäripalveluista. Asiakastaksat määräytyvät lääkärisopimuksen alaisen taksakortin mukaisesti.

Eläinlääkintähuollon tehtävänä on huolehtia eläinten terveyden ja sairauden hoidosta ja muusta eläinlääkärin avun antamisesta, lisäksi tehtäviin kuuluu eläinsuojelu, eläintautien vastustaminen ja ennaltaehkäisy sekä eläinten tuonti- ja vientiasiat.

Ota yhteyttä

ympäristöterveydenhuolto, Pirteva

Eläinlääkäri

ajanvaraus arkisin kello 8–9, akuutit tapaukset kello 9–15
03 565 24100

ympäristöterveydenhuolto, Pirteva

Eläinlääkäri, pieneläinpäivystys

kello 15–08
060 030 4010

ympäristöterveydenhuolto, Pirteva

Eläinlääkäri, tuotanto- ja suureläinpäivystys

kello 15–08
060 030 4020

Nettiajanvaraus pieneläimille on mahdollista myös Pirtevan eläinlääkäreiden sivuilta.

Hämeenkyrössä eläinlääkärivastaanotto sijaitsee osoitteessa Hollitie 5, 39100 Hämeenkyrö.

Päivystysaikana (arkisin klo 15–08, viikonloppuisin ja pyhäpäivisin) hoidetaan ainoastaan kiireellisiä, välitöntä hoitoa vaativia sairastapauksia. Eläinlääkäripäivystys on eriytetty siten, että tuotanto- ja suureläimiä hoitaa Pirtevan kunnaneläinlääkäri ja pieneläimiä ostopalveluna Evidensia Oy. Päivystysaikana lemmikkieläinten hoidosta huolehtii Evidensia Oy. Päivystysaikana käytössä ovat kaksi Evidensian eläinsairaalaa: eläinsairaala Veter Tampereella ja eläinsairaala Vethaus Hämeenlinnan Hattulassa.