kuvassa on talvinen maalaismaisema

Varautuminen energiapulaan

Tällä sivulla kerrotaan perustietoja varautumisesta sähkökatkoksiin ja tiedotetaan kunnan ohjeista sähkökatkotilanteita varten. Lisäksi sivulla on linkkejä energian säästövinkkisivuille ja varautumissivuille.  

Sähköpulatilanne syntyy, kun sähkön tuotanto ja tuonti eivät kata sähkönkulutusta.  Sähköpula päättyy, kun tuotanto kattaa kulutuksen. Riski sähköpulaan on kasvanut, koska energian tuonti Venäjältä on loppunut ja säästä riippuvaisen tuulivoiman tuotannon merkitys on kasvanut. 

Päätökset sähkökäytön rajoituksista tekee kantaverkkoyhtiö Fingrid (www.fingrid.fi).

Kunnan energiankulutus

Kunnassa energiaa kuluu rakennusten lämmitykseen, sähköön ja ulkovalaistukseen.  Kunta on selvittänyt tapoja vähentää energiankulutustaan. 

Pienennä energiankulutustasi

Hämeenkyrön kunta on mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa, joka tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä. Linkki kampanjaan on alla.

Kunta kannustaa kaikkia kuntalaisia mukaan Astetta alemmas -kampanjaan. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa energiankulutukseen. Kunta on alentanut lämpötilaa omistamissaan kiinteistöissä  ja antanut ohjeistusta energian säästämisestä. 

Varautuminen sähkökatkoihin veden käytön osalta

Kunnan päiväkotien ja koulujen ohjeet sähkökatkojen varalle

Sähkön jakeluverkkoyhtiöiden ohjeet

Hämeenkyrössä toimii kaksi sähkönjakeluverkkoyhtiötä, Elenia ja Leppäkosken Energia Oy. Linkit yhtiöiden omille, energiapulasta ja sähkökatkoista kertoville sivuille löytyvät alta. Seuraa oman sähkönjakeluyhtiösi tiedotusta ja ilmoita yhtiölle omat yhteystietosi, jotta saat ilmoitukset sähkökatkoista.

Hyödyllisiä linkkejä