Kuva järvenrannalla

Muuta Hämeenkyröön

Hämeenkyrön kunta on aloittanut uuden asukasmarkkinointikampanjan, jonka kasvoiksi haetaan tyytyväisiä hämeenkyröläisiä. Kerro lyhyesti tarinasi osoitteeseen muuta@hameenkyro.fi ja anna kasvosi kampanjalle. Kunta teettää tarinoista lyhyitä videoklippejä ja muuta mainosmateriaalia.

Hämeenkyrö, helmi kaupunkien keskellä

Hämeenkyrön kunta on pirkanmaalainen kulttuuristaan ja hienosta ympäristöstään tunnettu kunta. Kuulumme Tampereen seutukuntaan ja työssäkäyntialueeseen. Hämeenkyrön kautta kulkeva Valtatie 3 on osa Suomen Kasvukäytävää, joka tarjoaa erinomaiset edellytykset elinkeinoelämän sijoittumiselle.

Viime vuodet ovat Hämeenkyrössä olleet nopeaa uudistumisen aikaa. Kouluihin, päiväkoteihin ja sote-kiinteistöihin on investoitu kymmeniä miljoonia euroja eli enemmän kuin koskaan. Näkyvin on Monitoimikeskus Silta, ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettu koulurakentaminen Pirkanmaalla. Tavoitteena on varmistaa terveelliset sisätilat ja toimintaympäristö pariksikymmeneksi vuodeksi.

Jo vuosien ajan olemme ottaneen henkilöstön mukaan kunnan toiminnan kehittämiseen. Tekes-hankkeella, palveluiden tuotekehittäjien koulutuksella ja toimintojen uudistamisella olemme onnistuneet pysäyttämään toimintamenojen kasvun jo neljän vuoden ajaksi. Hämeenkyrössä tehtävä fiksu kuntatyö tunnetaan jo valtakunnallisella tasolla mm. Kuntekossa, Työelämä2020-hankkeessa, Kokeilevassa Suomessa ja Sitrassa.

Toiminnan tehostuminen ja suunnitelmallinen rakentaminen näkyy myös vaikkapa energiankulutuksen vähenemisenä. Siksi ei ollut yllätys, että kasvihuonekaasupäästöt ovat vähentyneet Hämeenkyrössä jopa 19 % vuosina 2007-2015. Selvitimme Suomen ympäristökeskuksen kanssa millaisin tavoin ilmastonmuutosta torjutaan kunnan toimintaa kehittämällä. Koska hyödyt ovat kiistattomat, Hämeenkyrön valtuusto päätti sitoutua ilmastonmuutoksen torjumisen tavoitteisiin. Ensimmäisenä kuntana Pirkanmaalta liityimme Hinku-foorumiin, eli hiilineutraalit kunnat verkostoon.

Tervetuloa tutustumaan Hämeenkyröön, joka on raikas helmi kaupunkien ympäröimänä!