Ateria- ja puhtauspalvelut
Ruokailu ja ruokakasvatus ovat varhaiskasvatuksessa pedagogista toimintaa ja osa kokonaisvaltaista hyvinvointioppimista. Makumieltymykset ja ruokatottumukset syntyvät varhain ja kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Maukas, värikäs, terveyttä edistävä ja monipuolinen ruoka oikea-aikaisesti tarjottuna tuottaa lapselle ruokailoa ja terveyttä.
Päivähoidossa lapselle tarjotaan päivittäin normaalisti kolme ateriaa, aamiainen, lounas ja välipala. Vuorohoidossa myös päivällinen ja iltapala, lapsen hoitoaikojen mukaisesti. Ruokalistasuunnittelu pohjautuu yleisiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin (VNR 2014) ja varhaiskasvatuksen ruokailusuositukseen (VNR, THL ja OPH 2018). Ruokalistasuunnittelussa otetaan huomioon vuodenajat, juhlapyhät ja asiakaspalautteet. Vuosittain järjestetään teemaviikkoja ja toiveruokaviikko.
Oman ympäristön siisteydestä huolehtiminen on kiva ja tärkeä asia, joka on hyvä oppia jo pienestä pitäen. Päiväkodeissa puhtaus on myös osa kasvatustehtävää. Tilojen puhtaanapidolla ja siivouksen oikea-aikaisuudella on iso merkitys sisäilman laatuun ja kiinteistöjen elinkaareen. Puhtauspalveluissamme on käytössä nykyaikaiset puhtaanapitomenetelmät ja -välineet ja käytössä mahdollisimman ympäristöystävälliset puhdistusaineet.
Ota yhteyttä
palveluesimies, ateriapalvelut
Sari Haukipää
päiväkotien ja koulujen ateriat