Ateria- ja puhtauspalvelut
Kouluruokailu edistää oppilaiden fyysistä hyvinvointia ja opiskelukykyä, mutta sillä on myös opetuksellinen ja kasvatuksellinen tehtävä. Koulussa jokainen ruokailutilanne on kasvatustilanne, jossa oppilaat tutustuvat uusiin ruoka-aineisiin, oppivat makuja ja rakenteita, syömisen perustaitoja sekä yhdessä oloa ja ruokapuhetta. Koulujen ruokalistasuunnittelua ohjaavat yleiset suomalaiset ravitsemussuositukset (VNR 2014) ja kouluruokailusuositus (VNR, OPH ja THL 2017).
Koulujen puhtauspalvelut toteutetaan nykyaikaisilla välineillä sekä ympäristöystävällisillä puhdistusaineilla ja -menetelmillä. Panostamme puhtaanapidossa turvallisiin ja puhtaisiin tiloihin oikea-aikaisella ja säännöllisellä siivouksella. Puhtaanapidolla ja tilojen siivottavuudella on iso merkitys sisäilman laatuun sekä tilojen ja kiinteistöjen materiaalien kestävyyteen.
Ota yhteyttä
palveluesimies, ateriapalvelut
Sari Haukipää
päiväkotien ja koulujen ateriat