Kuvassa lupapiste

Sähköinen asiointi: Luvat ja neuvonta

Neuvonta ja luvan hakeminen sähköisesti

Hämeenkyrön kunnalla on käytössä Lupapiste- asiointipalvelu.

 • Lupapiste-palvelun kautta haetaan:
  • Rakennuslupa
  • Toimenpidelupa
  • Purkulupa
  • Maisematyölupa
  • Poikkeamislupa
  • Suunnittelutarveratkaisu.
  • Myös mm. puunkaatoilmoitukset ja toimenpideilmoitukset voidaan käsitellä neuvontapalvelun kautta.

Neuvontapyyntö kannattaa jättää lupapiste-asiointipalveluun, kun haluat olla yhteydessä viranomaisiin ennen varsinaisen hakemuksen jättämistä. Neuvontapyyntö ohjautuu lupapisteessä oikealle viranomaiselle ja helpottaa asian käsittelyä. Neuvontapyynnön voi myös muuttaa lupapisteessä hankkeen edetessä suoraan lupahakemukseksi.

Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen, ja näin kaikki hankkeen osapuolet pysyvät tietoisina hankkeen etenemisestä. Lupa-asiointi on sujuvampaa, kun tarvittavat tiedot ovat sähköisesti yhdessä paikassa eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Rakennusvalvonnasta saat tarvittaessa tarkempaa neuvontaa lupapisteen käyttöön.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

 1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
 2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
 3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
 4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
 5. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.
 6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.