Vastaa kyselyyn tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta Hämeenkyrössä

Hämeenkyrön kunta on avannut kuntalaisille suunnatun kyselyn, jossa selvitetään hämeenkyröläisten asukkaiden kokemuksia ja edistämisehdotuksia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden osalta Hämeenkyrön kunnan palveluissa. Kyselyyn voi vastata 31.8. – 29.9.2022 joko verkossa tai kirjastolla olevalla paperilomakkeella. Huom! Kyselyn vastausaikaa on jatkettu torstaihin 29.9. saakka.

Hämeenkyrön kunta laatii tänä vuonna yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman. Suunnitelmassa määritellään, miten Hämeenkyrön kunta edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta omassa toiminnassaan. Suunnitelma valmistuu vuoden 2022 aikana. Osana suunnitelman tekoa kuntalaisille kohdennetaan kysely kunnan palvelujen yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon tilasta. Kyselyn tuloksia käytetään kunnan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman teossa. 

Kyselyyn voi vastata kaikki hämeenkyröläiset riippumatta siitä, onko heitä kohdeltu syrjivästi tai epätasa-arvoisesti. Kyselyyn vastataan nimettömästi. Syrjintää on, jos henkilöä kohdellaan samassa tilanteessa huonommin kuin toisia vain jonkin henkilökohtaisen ominaisuuden takia. 

Yleisötilaisuus Yhdenvertaisuus-Silta pidetään torstaina 15.9.2022 kello 18 Monitoimikeskus Sillan ruokasalissa. Suunnitelmaluonnos esitellään tilaisuudessa. 

Kysely on avoinna 31.8. – 29.9.2022. Kiitos vastauksestasi!