Kunnanjohtajan puhe henkilöstöjuhlassa 28.10.2022

Ikaalisten kylpylä, 28.10.2022.

Ilmassa on jälleennäkemisen tunnelmaa, sillä viimeksi henkilöstöjuhla on pidetty kolme vuotta sitten. Tänä vuonna olemme työnantajan puolesta halunneet monesta syystä järjestää yhteisen juhlatilaisuuden. Halusimme tarjota tilaisuuden mahdollisimman monelle, etsimme ison tilan ja olemme toteuttaneet ohjelman aiempaa enemmän työnantajan järjestämänä. Teitä ilmoittautuneita saimme noin 270 henkilöä, se on hyvä otanta yli 700 henkilön henkilökunnasta. Kiitos kun olette kaikilta palvelualueilta paikalle saapuneet.

Kerron tässä puheessa, että olemme tällä hetkellä uramme huipulla. Samassa sarjassa Helsingin, Espoon, Vantaan kanssa. Ajattelette että nyt Anterolla viiraa pahasti, mutta odottakaapa hetki, asia kohta tarkentuu.

Vuonna 2020 alkoi vaikea korona-aika. Uusi tilanne pakotti meidät kaikki toteuttamaan uusia työnteon tapoja aivan kaikissa tehtävissä. Uudenlaista vuorovaikutusta otettiin käyttöön sekä asiakkaiden kanssa että työyhteisön sisällä. Nopea muutos uudenlaiseen toimintaan tapahtui vakaassa Hämeenkyrössä erittäin hyvin. Onnistuimme yhdistämään sekä palveluiden jatkuvuuden että uudenlaiset toimintatavat. Korona-aika jätti varmasti jälkensä sekä asiakkaisiin että henkilökuntaan. Niin kätevää kun verkkokokoukset ovatkin, henkilökohtaisen vuorovaikutuksen etääntyminen ja kasvoittaisten kohtaamisten väheneminen on varmasti haitannut meidän yhteistyötämme. Teams- vuorovaikutuksesta jää aina paljon pois aitoa vuorovaikutusta. Toivoisin, että pysyisimme nykyistä enemmän palauttamaan takaisin ihmisten aitoja kohtaamisia ja suoraa vuorovaikutusta. Meidän tulisi välttää toimintamme hajautumista moniin eri toimipisteisiin, jota tilaongelmien vuoksi nykyään joudumme tekemään. Nykyisessä työelämässä tullaan tarvitsemaan nykyistä enemmän aitoa yhteishenkeä.

Lisäksi nykyistä työelämäämme leimaa jatkuva epävarmuus, josta on tullut tuttua myös julkisella sektorilla. Yksi koronavuosi ei riittänyt, uudet variantit merkitsivät pandemian jatkuvuutta ja väsymys alkoi painaa varmasti aivan kaikkia. Vielä nytkin joudumme varautumaan kasvaviin tartuntoihin, rokotuksiin ja testauksiin. Turnauskestävyys on varmasti lujilla. Samalla on koronan rinnalle noussut muutakin epävarmuutta, uskallan sanoa enemmän kuin koskaan. Tarkoitan esimerkiksi talouden sopeuttamista, hyvinvointialueen valmistelua, liikenteellisen ympäristön muutosta sekä tänä vuonna myös Ukrainan sodan tuomaa suurta epävarmuutta. Näyttää siltä, että epävarmuus tulee olemaan pysyvä tekijä, jonka kanssa on vain opittava elämään. Toisaalta pitää huomata, että muutokset ovat aina mahdollisuus uuteen. Enemmän olisin huolissani, jos olisin töissä kunnassa, jossa ei tapahtuisi mitään. Kukaan ei investoisi, mikään ei muuttuisi, mikään ei nousisi lehtien otsikoihin. Niitäkin kuntia on. Tuskin ne ovat työpaikkanakaan kovin kiehtovia.

Hämeenkyrön kunta on kokoonsa nähden suuri palveluntuottaja. Olemme nyt vuonna 2022 kuntapalveluiden tuotannon huipulla, mitattiin sitä järjestämisvastuulla, henkilöstömäärällä tai euroilla. Hämeenkyrö järjestää ja tuottaa palveluistaan 90 % itse! Tätä ei saada aikaan euroilla tai kiinteistöillä. Tuloksen tekee henkilöstö. Tuotamme palvelut ammattitaidolla, kustannustehokkaasti ja asiakaspalautteeltaan pääosin hyvin. Keskustelin syksyllä meille muuttaneen minua 10 vuotta vanhemman miehen kanssa. Hän oli muuttanut Hämeenkyröön puolisonsa kanssa Tampereelta, täällä asuvien tuttaviensa houkuttelemana ja oli hyvin tyytyväinen sekä palveluihin että asumiseen. Viesti, jonka hän minulle kertoi on varmasti meille kaikille yhteinen: ”Kunpa palvelut säilyisivät tällaisina.”

Ensi vuonna taloutemme ja henkilöstömäärämme on lähes 50 % nykyistä pienemmät. Hyvinvointialueen eli Pirhan palvelukseen siirtyvä henkilöstö jatkaa työtään Hämeenkyrössä, mutta uuden työnantajan palveluksessa. Pirha tulee olemaan kunnan tärkein yhteistyökumppani. Se tulee olemaan suurin työnantaja ja suurin ostojen tekijä. Meidän kunnan palvelukseen jäävien ja teidän Pirhan palvelukseen siirtyvien tulee olla tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä tästä eteenkin päin. Siksi ei todellakaan kannata käyttää ilmausta: ”Sote lähtee kunnasta!” 

Hämeenkyrön kunta on nyt kuntapalveluiden huipulla, ja henkilökuntana olemme kirjaimellisesti uramme huipulla. Tiedättekö mitä yhteistä on Hämeenkyröllä ja seuraavilla kaupungeilla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Oulu ja Turku. 

Suomessa on vain 75 kuntaa, joilla on vielä soten järjestämisvastuu itsellään. Siksi Hämeenkyrö kuuluu samaan ryhmään kuin nuo isot kaupungit. Pirkanmaalla vain kuusi kuntaa hoitaa tämän tehtävän itse. Kunnista 70 % järjestää sote-palvelut yhteistoiminnassa toisten kuntien kanssa. Ensi vuoden muutos on siksi suurin meille toiminnan itse järjestäville kunnille.

Meidän kannattaa osoittaa erityisasemamme isona osaajana ja nähdä tämä tilanteemme mahdollisuutena ja kilpailuetuna. Me tiedämme ja ymmärrämme soten kokonaisuuden. Me tiedämme ne todelliset yhteistoimintatarpeet, joita ei saa vaarantaa. Meillä on kokonaisnäkemys asiakkaaseen. Meillä on annettavaa Pirhan toimintaan enemmän kuin vielä on huomattukaan. 

Ensi vuodesta alkaen, kun hyvinvointialueet aloittavat, meidän tulee osata säilyttää nämä nykyiset paikalliset yhteistyösuhteemme, vaikka jakaudumme eri työnantajien malliin. Ihmisinä emme saa etääntyä, vaikka työnantajamme vaihtuvat. Puheet kunnan roolin puolittumisesta eivät ole Hämeenkyrön tavoitteen mukaisia.

Tämä johdantoni oli aika pitkä, mutta nyt pääsen varsinaiseen pääasiaan. Työnantaja ja kunnan päättäjät ovat oikeutetusti tyytyväisiä kunnan henkilöstön toimintaan. Tällaisen juhlan järjestäminen sai päättäjien yksimielisen tuen, tätä ei kyseenalaistettu. Haluttiin myös konkreettisesti panostaa henkilöstöön, niihinkin, jotka eivät tänään päässeet paikalle. Siksi, hyvät ystävät, on kunnanhallitus viime maanantaina esittänyt valtuustolle Epassin 50 euron summan korotusta vielä loppuvuodeksi yhteensä sataan euroon. Valtuusto päättää tästä asiasta muutostalousarviossa 7.11. Voisitte siten hyödyntää Epassia marraskuun ja joulukuun aikana ja ostaa sillä vaikkapa lippuja vielä ensi vuoden puolelle.

Arvoisa henkilöstö. Esitän luottamushenkilöjohdon ja viranhaltijajohdon puolesta parhaimmat kiitokset teille työstänne, jonka johdosta olemme nousseet kuntauramme huipulle. Nykyinen toimintamme antaa hyvät edellytykset kohdata rohkeasti ensi vuoden uudistukset. Vaikka nykymuotoinen kuntamalli päättyy kahden kuukauden kuluttua, me voimme tehdä sen tyytyväisinä, samoin kuin urheilija, joka lopettaa uransa parhaiden saavutusten hetkellä.

Oikein mukavaa loppuiltaa ja loppuvuotta teille kaikille!

Antero Alenius

Kunnanjohtaja