Kiinnostaako osakeyhtiön hallituksen jäsenyys?

Asunnonhankinta Oy on kunnan suurin konserniyhtiö. Sen liikevaihdon suuruus on 1,291.441,65 euroa (2021). Yhtiön asuntokantaan kuuluu 232 asuntoa 12 eri isännöintikohteessa. Asuntokannan kehittämiseen ja perusparantamiseen liittyy merkittävät tavoitteet. Yhtiössä on vireillä uuden vuokrakerrostalon rakentamisen käynnistyminen Kyröskoskelle. Yhtiön toiminnalla on tärkeä merkitys Hämeenkyrön vetovoiman kehittämisessä.

Asunnonhankinta Oy:n yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön hallitukseen kuuluu 3 – 5 jäsentä ja 3 varajäsentä. Tällä hetkellä hallituksen suuruus on 3 + 3 jäsentä. Kunnanhallitus on 28.3. oikeuttanut yhtiökokousedustajan eli kunnanjohtajan valitsemaan Asunnonhankinta Oy:n hallitukseen valittavaksi nimettyjen kolmen jäsenen lisäksi kaksi uutta jäsentä ja varajäsentä. Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita kiinteistöjä ja asunto-osakkeita, ostaa ja vuokrata alueita ja tontteja ja rakennuttaa asuinrakennuksia sekä antaa näissä kohteissa asuinhuoneistoja vuokralle.

Tavoitteemme on lisätä toimialan asiantuntemusta hallitustyössä. Se voi toteutua esimerkiksi uusien jäsenten liiketaloudellisen, kaupallisen, asuntotoimen tai teknisen osaamisen kautta. Uusilla jäsenillä ei tarvitse olla kokemusta kunnallisista luottamustoimista. Hallitusten jäsenten tulee täyttää osakeyhtiölain yleiset kelpoisuusehdot. Kuntalain mukaan yhtiön hallituksen kokoonpanossa tulee ottaa kokonaisuutena huomioon toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus. Hallituksen jäsenyys on varmasti kiinnostava ja ajankohtainen. Kokouksista maksetaan kokouspalkkio ja tässä tilanteessa on odotettavissa, että kokouksia tulee olemaan lähes kuukausittain. Tehtävä vaatii ajankäyttöä myös kokouksiin valmistautumalla.

Kunnan omistaman yhtiön hallituksen jäsen ei ole kunnan luottamushenkilö, vaan hän osakeyhtiölain mukaisesti huolehtii yhtiön hallinnon ja toiminnan asiamukaisesta järjestämisestä. Hallituksen jäsenten tehtävä on edistää yhtiön ja siten sen omistajien (kunta) yhteisiä etuja yhtiössä.

Asunnonhankinta Oy:n yhtiökokous pidetään lähiaikoina. Jos hallituksen jäsenyys kiinnostaa tai haluat siitä lisätietoja, ota yhteyttä minuun mahdollisimman pian.

Antero Alenius
kunnanjohtaja

Ota yhteyttä

kunnanjohtaja

Johanna Rannanjärvi

050 68 192