Hämeenkyrö osallistuu jälleen Miljoona roskapussia -kampanjaan!

Tänä keväänä koko Suomella on taas tavoitteena kerätä miljoona pussillista roskia 15.4.-5.6. kestävässä kampanjassa. Viime vuonna tässä kampanjassa kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa. Siivoustalkoissa on joukko kuntia ja kaupunkeja, järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä roskia. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola. Hämeenkyrö haluaa jälleen osallistua tähän kampanjaan!

Roskia voi kerätä toki muulloinkin, eikä erillistä ilmoittautumista tähän kampanjaan tarvita eli koko kampanjan ajan voi osallistua yksin tai yhdessä muiden kanssa. Ideoi ja organisoi, kerää porukka, haasta muitakin, järjestä talkoot tai poimi muuten vain roskia lenkiltäsi. Suositeltavaa on käyttää suojahanskoja ja vaikkapa roskapihtejä sekä ympäristöstä erottuvaa vaatetusta, vaikkapa turvaliivi. Roskia voi kerätä turvallisimmin lähiympäristöstä esimerkiksi leikkipuistosta, uimarannoilta, laavupaikalta, lenkkipolun varrelta tai metsästä.

Tiellä liikkumista säätelee tieliikennelaki ja Väyläviraston suositukset erityisesti teiden reuna-alueiden siivoamiseen löytyvät

Merkitse kerättyjen roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin Hämeenkyrön kunnan kohdalle.

Täydet roskapussit toimitetaan sekajätteeseen. Pienet pussit voi laittaa katujen varsilla oleviin yleisiin roskiksiin. Kunta kiittää etukäteen keräämisestä ja kannustaa talkoisiin tarjoamalla jätesäkkejä nopeimmille. Jätesäkkejä voi hakea kunnanviraston asiointipisteestä osoitteesta Härkikuja 7 virka-aikana niin kauan, kuin säkkejä riittää.

Lisätietoja

elinympäristöjohtaja

Ritva Asula-Myllynen

050 68 249