Tietosuoja

25.5.2018 alkaen henkilötietojen käsittelyä ohjaa EU:n yleinen tietosuoja-asetus sekä 1.1.2019 alkaen tietosuojalaki. EU:n yleinen tietosuoja-asetus korostaa henkilön oikeutta valvoa omien henkilötietojensa käsittelyä sekä tuoda läpinäkyvyyttä henkilötietojen käsittelyyn.

Tietosuojavastaava

Hämeenkyrön kunnan tietosuojavastaavana toimii hallintosuunnittelija Salla Tenho. Sosiaali- ja terveyspalveluiden tietosuojavastaavana toimii hoitotyön päällikkö Kati Kola-Huhtala.

Tietosuojavastaavan tehtävänä on edistää ja valvoa henkilötietojen lainmukaista käsittelyä. Tietosuojavastaava on myös asiakkaiden (rekisteröityjen) käytettävissä, mikäli oma tietosuoja herättää lisäkysymyksiä.

Tietosuojavastaava

hallintosuunnittelija, tietosuojavastaava

Salla Tenho

050 303 7896

hoitotyön päällikkö

Kati Kola-Huhtala

050 572 8858

Tietosuojavastaavalle voi lähettää sähköpostia myös omaan osoitteeseen tietosuojavastaava@hameenkyro.fi

Hämeenkyrön kunta muistuttaa, että kunta ei koskaan ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kautta ja tiedustele asiakkaan verkkopankkitunnuksia, luottokortin tietoja tai esimerkiksi käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Lomakkeet ja asiakirjat

Sosiaali- ja terveydenhuollon lomakkeet

Tietosuojaselosteet

Täältä alla olevista laatikoista löydät Hämeenkyrön kunnan tietosuojaselosteet palvelualueittain järjestettyinä.

Tietosuojaselosteissa informoidaan asiakkaan oikeuksista ja kerrotaan ymmärrettävästi ja läpinäkyvästi, miten asiakkaan henkilötietoja käsitellään kunkin rekisterin kohdalla, esimerkiksi mitä tietoja kerätään ja miten tietoja suojataan. Kun henkilötietoja kertyy tietyn käyttötarkoituksen johdosta, syntyy niistä yhdessä rekisteri.