Ti-Ti Nalle Koskilinnan juhlasalissa

Ti-Ti Nalleperhe muuttaa Hämeenkyrön Koskilinnaan

Suomalaislapsia jo kolmekymmentä vuotta ihastuttanut Riitta Korpela ja Ti-Ti Nalleperhe muuttavat loppusyksystä Hämeenkyrön upeassa kulttuurimiljöössä sijaitsevaan Koskilinnaan. Uuden Ti-Ti Nallen Talon toiminta tulee olemaan jatkossa Riitta Korpelan omissa käsissä.

Ti-Ti Tuotanto Oy on solminut yhteistyösopimuksen Hämeenkyrön kunnan kanssa uuden Ti-Ti Nallen Talon perustamisesta Hämeenkyrön Koskilinnaan. Komeassa koskimaisemassa sijaitseva, yli kolmen tuhannen neliön Koskilinna avaa Korpelalle ja Ti-Ti Nalleperheelle monia uusia mahdollisuuksia. Ti-Ti Tuotanto Oy ja Hämeenkyrön kunta on perustamassa Ti-Ti Nallen Talon ympärille mittavaa ympärivuotista perhekulttuurikeskusta, jossa on kunnan ja Ti-Ti Nalleperheen lisäksi myös muita saman henkisiä yrittäjiä.  Uuden Ti-Ti Nallen Talon toiminta alkaa porrastetusti jo tämän vuoden puolella, tähdäten vahvasti ensi kesän matkailuun.

– Olen iloinen, että Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius otti minuun yhteyttä ja tarjosi Ti-Ti Nalleperheelle upeaa uutta kotia Koskilinnasta. Linnan monipuoliset puitteet, mm. mieletön juhlasali, ravintola, kolmikerroksinen ullakko ja vieressä oleva liikuntahalli sekä linnan kupeeseen rakennettava liikennepuisto ja skeittiramppi avaavat toimintaamme aivan uusia mahdollisuuksia. Lisäksi paikan sijainti ihanassa maalais- ja koskimaisemassa, vain noin puolen tunnin matkan päässä Tampereelta on meille ideaali, iloitsee Ti-Ti Nallen -konseptin kehittäjä Riitta Korpela.

On hienoa, että Hämeenkyrön lähimaaseudun luonto ja maisemat miellyttivät Nalleperhettä ja löysimme heille kodin Koskilinnasta. Perinteikäs talo palaa uuden toiminnan myötä jälleen vuosien tauon jälkeen kuntalaisten ja perheiden tapahtumapaikaksi. Ti-Ti Nallen muutto Hämeenkyrön Kyröskoskelle on esimerkki uudistuvien liikenneyhteyksiemme merkityksestä vahvistuvalle vetovoimallemme, sanoo Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius.

Pitkän uransa aikana yli miljoona levyä ja dvd:tä myynyt sekä Nalleperheen kanssa ympäri Suomea konsertoinut Riitta Korpela on jo pitkään halunnut, että Ti-Ti Nalleperheellä on paikka, missä nalleja voi käydä tapaamassa ympärivuotisesti. Tämä toiminta alkoi Ikaalisissa, jossa Riitta Korpela pyöritti Ti-Ti Nallen Talon toimintaa liki kaksikymmentä vuotta. Ti-Ti Nallen Talon jälkeen toiminta siirtyi hetkeksi ulkopuolisille yrittäjille Lempäälän Ideaparkkiin, jossa Ti-Ti Nallen Koti Oy:n toiminta loppui lisenssisopimuksen päättymiseen maaliskuussa 2020. Tulevan Ti-Ti Nallen Talon toiminta on jälleen Korpelan omissa käsissä.

Uuden Ti-Ti Nallen linnahankkeen lisäksi Riitta Korpela on tänä vuonna aloittanut monipuoliset striimauspalvelut Ti-Ti Nalleperheen kanssa. Tarjolla on sekä henkilökohtaisia syntymäpäivätuokioita Nallejen ja Riitan kanssa että päiväkodeille suunnattuja pidempiä toimintatuokioita. Koronatilanteen salliessa Riitta Korpela ja Nallet nähdään myös tuttuun tapaan konsertoimassa ympäri Suomen ”Ti-Ti Nallen Talvirieha -konserteissa” sekä uutuutena teatterin lavalla, kun joulukuussa Tampereen Komediateatterissa nähdään ”Ti-Ti Nallen Joulutarina”-niminen käsikirjoitettu teatteriesitys.

Ti-Ti Nalleperheen historiaa

Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva Riitta Korpela on koulutukseltaan lastentarhanopettaja. Edelleen intohimoisesti työhönsä suhtautuva nainen on valmistunut myös musiikkileikkikoulunopettajaksi Helsingin Sibelius-Akatemiasta, jossa opiskellessaan tuli luoneeksi pohjan Ti-Ti Nalle -perheelle. Nykyään jo kahdeksanhenkisestä nalleperheestä ensimmäisenä päivänvalon näki Ti-Ti Nalle, joka syntyi Riitan pyydettyä äitiään virkkaamaan pienen nallen opetuskäyttöä varten. Pitäessään opiskeluihin liittyvää näytetuntia, havaitsi Riitta nallen monikäyttöisyyden ja pohja Ti-Ti Nalle –perheen suosiolle oli luotu.  Suuren yleisön tietoisuuteen Ti-Ti Nallen perhe nousi esiintyessään liki kymmenen vuoden ajan Pikku Kakkosessa. Sittemmin lukuisat cd-levyt, dvd:t ja kiertueet ovat kasvattaneet Ti-Ti Nallen yleisökuntaa.

Musiikkipedagogiikka on tärkeä osa Ti-Ti Nallen suosiota. Helposti lähestyttävän nalleperheen eri hahmojen avulla Riitta kertoo tarinoita ja suurin osa kappaleista on sellaisia, että ne herättävät keskustelua ja opettavat lapsille tärkeitä arkisia taitoja. Jokaisella nallella on myös oma rytmimaailmansa, joten nalleperheen avulla on mahdollista opiskella myös musiikinteorian alkeita. Jo yli kolmekymmentä vuotta yhtäjaksoisesti toiminut Ti-Ti Nalle –perhe on ainutlaatuinen ilmiö suomalaisessa perhekulttuurissa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin, Liekki Promotion 
puh: 040 846 0116
nora.norrlin@liekkipromotion.com

Kuvassa on Ti-Ti Nallen lisäksi Riitta Korpela, Hämeenkyrön yrityspalveluiden Markus Pikka, kunnanjohtaja Antero Alenius ja elinympäristöjohtaja Ritva Asula-Myllynen rivissä.
Kuvassa on Ti-Ti Nallen lisäksi Riitta Korpela, Hämeenkyrön yrityspalveluiden Markus Pikka, kunnanjohtaja Antero Alenius ja elinympäristöjohtaja Ritva Asula-Myllynen istumassa portaissa.
Ti-Ti Nalle ja Riitta portaissa
Ti-Ti Nalle Koskilinnan juhlasalissa