Vammaisten palvelut

Vammaispalveluita on mahdollista hakea sekä perinteisen hakemuksen muodossa että sähköisen asiointipalvelun Omapalvelun kautta. Ennen hakemuksen lähettämistä on yleensä hyvä olla yhteydessä vammaispalvelujen palveluohjaajaan tai sosiaalityöntekijään puhelimitse. Tällöin voidaan keskustella asiakkaan tilanteesta, palvelutarpeesta ja hakemisen käytännöistä, esimerkiksi tarvittavista liitteistä.

Hakemuslomakkeet

Sähköinen asiointipalvelu Omapalvelu

Sähköiseen asiointipalveluun eli Omapalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisella pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Vammaispalvelun sähköisessä asiointipalvelussa voi

  • tehdä hakemuksen vammaispalvelulain mukaisesta vaikeavammaisten kuljetuspalvelusta
  • tehdä hakemuksen vammaispalvelulain mukaisesta palvelusta tai taloudellisesta tuesta
  • lähettää hakemuksessa tarvittavat liitteet
  • vastata lisäselvityspyyntöön
  • seurata hakemuksen käsittelyn etenemistä ja nähdä maksutietoja
  • saada tiedoksi päätöksen
  • antaa luvan sähköisen asiointipalvelun eli Omapalvelun käytölle, jolloin sinulle voidaan lähettää päätös ja mahdollinen lisäselvityspyyntö sähköisesti.

Hakemuksen voi tehdä toisen henkilön puolesta ja asioida ”Omapalvelun puolesta-asiointia” käyttäen sen jälkeen, kun on toimittanut ”puolesta-asioinnin” -valtakirjan vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle ja valtakirja on kirjannut tiedot asiakastietojärjestelmään. Valtakirja löytyy liitelinkeistä.

Ennen hakemista kannattaa tutustua vammaispalvelujen verkkosivuihin ja lukea tällä sivulla olevat ohjeet ja hakemusten liiteluettelot. Hakemus tulee täyttää huolellisesti. Hakemuksen yhteydessä voi toimittaa tarvittavat liitteet joko pdf-, jpg- tai jpeg-muodossa. Liite voi siis olla myös kameralla otettu kuva asiakirjasta. Yhden liitteen maksimikoko on 2.0 Mt.

Liitteitä voi lähettää jälkikäteen sähköisesti samaan hakemukseen tai postin välityksellä. Käytä saatekirjettä, kun lähetät liitteet postitse.

Sähköisillä hakemuksilla on ohjepainikkeita (kysymysmerkki-kuva), joita klikkaamalla saa asiakohtaisia täyttöohjeita. Oranssi nuoli tarkoittaa pakollista tietoa.

Palvelu toimii seuraavilla selaimilla: Internet Explorer 11 tai uudempi, Firefox 3.5 tai uudempi, Safari ja Chrome (uusimmat versiot), Opera 10.5 tai uudempi. Palvelussa on käyttökatko joka kuukauden viimeinen viikonloppu la-su klo 01:30 – 7:30. Jos palvelua käytetään julkisessa tilassa olevalta koneelta, täytyy palvelusta ulos kirjautumisen jälkeen tyhjentää selaimen välimuisti ja sivuhistoria sekä sulkea selain. Lisäksi tulee poistaa mahdolliset tietokoneen kovalevylle tallennetut liitetiedostot.

Ota yhteyttä

palveluohjaaja, kehitysvammapalvelut

Kaija Uusitalo

050 373 0413

palveluohjaaja, vammaispalvelut

Piia Rättäri

041 731 3299

vammaispalveluiden päällikkö

Leena Kyröjoki

050 401 0210