kuvassa on rollaattori, kävelysauvat ja pyörätuoli

Terveyspalvelut

Asuessasi kotona tai kodinomaisessa palveluyksikössä voit saada lainaksi liikkumisen, peseytymisen tai muita kotona mahdollisesti tarvittavia arjen toimien apuvälineitä, mikäli toimintakykysi on alentunut.

Apuvälinelainaukseen kuuluu yksilöllinen apuvälineen arviointi, sovitus, käytön opetus sekä apuvälineiden huolto ja korjaus. Tarvittaessa kuntohoitaja tekee kotikäynnin apuvälineiden tarpeen tai asunnon muutostöiden arvioimiseksi.

Apuvälinelainaus

Hämeenkyrön fysioterapian apuvälinelainaamosta lainataan apuvälineitä määräajaksi ja käyttötarpeen mukaisesti maksutta.

Saat Hämeenkyrön apuvälinelainaamosta arjessa suoriutumiseen apuvälineitä. Niitä ovat esimerkiksi kyynärsauvat, rollator, suihkutuoli, wc-korottaja, nousutuki tai nivelten tuet (lyhytaikainen laina).

Olemme osa Pirkanmaan maakunnallista apuvälinekeskusta. Noudatamme valtakunnallisia lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteita.

Apuvälineiden lainaus

kuntohoitaja

Maija Salomäki

050 322 5879

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on lakisääteinen oikeus maksuttomiin hoitotarvikkeisiin pitkäaikaissairauden vuoksi.

Hoitotarvikkeen saaminen edellyttää aina tarpeen selvittämistä ja arviointia. Hoitotarvikkeita jaetaan yleensä yli 3 kuukautta kestävään tarpeeseen.

Hoitotarvikkeiden tilausvastuu on asiakkaalla. Hoitotarviketilaus tilaus tulee tehdä 3 viikkoa ennen tuotteen loppumista. Näin voidaan varmistua siitä, että kaikkia tuotteita on saatavilla.

Hoitotarvikkeiden tilauksen voi tehdä tällä sivulla olevalla lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse. Diabetes- ja haavanhoitotarvikkeet tilataan suoraan diabetes- ja haavahoitajalta.

Hoitotarvikejakelu

Hämeenkyrön terveyskeskus/keskusvarasto

Härkikuja 10, 39100 Hämeenkyrö

 

Käynti terveyskeskuksen takaa. Seuraa opasteita terveyskeskuksen parkkipaikan takaa Tunnelikujalta. Käynti mahdollinen myös terveyskeskuksen pääaulasta alakertaan, seuraa opasteita.

Hoitotarvikkeiden tilaus

Hoitotarvikejakelu

ti klo 14.30–15.30
ke klo 9.30-11.30

040 133 1338

Hoitotarvikkeiden tilaus (uudet asiakkaat) ja hoitotarvikkeisiin liittyvät kysymykset

haavahoitaja

Kaija Mikkola

puhelinaika ma–pe klo 11.00–11.30
050 596 9147

Diabetes-hoitotarvikkeet

diabeteshoitaja

Annemarii Orrenmaa

puhelinaika ma-to klo 11-11.30
050 376 8832

diabeteshoitaja

Tuula Ranne

puhelinaika ma-pe klo 11.00–11.30
044 486 0010

Kuulokojeet ja kuulontutkimukset

Kuulontutkimukset tehdään lääkärin lähetteellä.

Ajanvaraus kuulontutkimuksiin ja kuulokoje-ongelmiin liittyvät kysymykset

perushoitaja

Iiris Harjula

040 133 1346