Mikä olisi Ristamäentien uuden sillan nimi?

Syyskuussa 2021 valmistuu ensimmäinen Hämeenkyrönväylän ylittävä kookas silta. Se tulee yhdistämään Ristamäentien ja Valtakadun ja tulee olemaan Kyröskosken ja kirkonkylän tärkein liikenteellinen yhteys valtatien yli. Aikaisemmin tässä kohdassa ei ollut siltaa.

Tiesuunnitelmassa sillan nimi on S3 ja se on kolmanneksi suurin (pituus 84,5 metriä) kaikkiaan 11 uudesta sillasta. Uudelle sillalle tulee kaksi kaistaa ja kaksi korotettua kevyenliikenteen väylää, kokonaisleveys 14,5 metriä.

Pisin silta valmistuu Välkjärvelle (pituus 165,2 metriä) ja toiseksi pisin silta ylittää Pappilanjoen (pituus 96 metriä). Lisäksi Hämeenkyrönväylälle valmistuu kolme isoa eritasoliittymää.

Mikä olisi Ristamäentielle valmistuvan uuden sillan hyvä ja helposti tunnistettava nimi? Se kertoisi, että ollaan Hämeenkyrön taajamien keskellä. Sillan voidaan katsoa olevan kunnan sisäisen pääkadun suurin silta.

Ota osaa nimikilpailuun, kerro nimiehdotuksesi ja lyhyet perustelut. Jätä yhteystietosi palkitsemista varten. Kolme parasta nimiehdotusta palkitaan.

Tee ehdotuksesi osoitteeseen muuta@hameenkyro.fi viimeistään 30.9.2021.

Hämeenkyrön kunta