Koronatiedote 13.9.2021, Sasin päiväkoti

Sasin päiväkodin ryhmissä Vesikirput ja Tuulihaukat on altistuttu koronavirukselle 7.–8.9.2021. Tästä syystä kaikki näiden ryhmien lapset asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, niin että 7.9. altistuneiden karanteenin viimeinen päivä on 17.9.2021 ja 8.9. altistuneiden karanteenin viimeinen päivä on 18.9.2021.

Infektio-oireisten altistuneiden on aiheellista varata aika koronanäytteenottoon. Virallisen karanteenin loputtua ei voi mennä varhaiskasvatukseen, mikäli on infektio-oireinen eikä koronatestitulosta ole otettu tai sitä ei ole vielä vastattu negatiiviseksi.

Ryhmien lasten huoltajat ja yhdistettyjen ryhmien lasten huoltajat ovat saaneet viikonlopun aikana TAYS:n infektiojäljityksestä tekstiviestillä tiedon karanteenia koskien. Kunnasta ei olla jokaiseen karanteeniin määrättyyn lapsen huoltajaan erikseen yhteydessä, vaan yksilökohtaiset karanteenipäätökset tulevat kunnan tartuntataudeista vastaavalta lääkäriltä kirjepostina kotiin. Karanteenipäätöstä vastaan huoltaja voi hakea Kelalta tartuntatautipäivärahaa ansiomenetystä koskien. Koronapositiivisia testattuja koskien ollaan aina yhteydessä sekä TAYS:n infektiojäljityksestä että kunnan terveydenhuollosta.