Tiedote koronarokotteista

THL:n ohjeen mukaisesti koronarokotuksia annetaan seuraavasti:

 • kaikki yli 5 -vuotiaat voivat saada koronorokotteen, 5-11-vuotiaiden koronarokotuksista erillinen ohje alempana
 • 2. koronarokote-annoksen voi ottaa, kun 1. annoksesta on kulunut 6 viikkoa
 • 18-60-vuotiaat voivat saada 3. koronarokotteen, kun 2. annoksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta
 • yli 60-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat voivat saada 3. koronarokotteen, kun 2. annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta

Kaikki voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada ensimmäisen, toisen kolmannen tai neljännen koronarokotteen. Tähän rokotettavien ryhmään kuuluvat ne 12 vuotta täyttäneet henkilöt, joiden elimistön immuunivaste on taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Kolmas annos voidaan tarjota voimakkaasti immuunipuutteiselle vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen ja neljäs rokote, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta yli 12-vuotiaille

 • perjantaina 14.1. klo 9-14
 • maanantaina 17.1. klo 9-18
 • keskiviikkona 19.1. klo 9-16
 • keskiviikkona 26.1. klo 12-17
 • torstaina 27.1. klo 9-16
 • tiistaina 1.2. klo 10-17
 • perjantaina 4.2. klo 9-14
 • maanantaina 7.2. klo 10-17
 • tiistaina 8.2. klo 9-16
 • torstaina 10.2. klo 12-16

Rokotuspaikka on neuvola, Härkikuja 10.

Olet tervetullut rokotukselle täysin terveenä!

Huomioithan pukeutumisessa helposti olkapään paljastavan yläosan.

Lisätietoja tarvittaessa 03 565 23 520 tai 041 730 1758.

5-11-vuotiaiden koronarokotukset

Lasten 5-11-vuotiaiden rokotukset toteutetaan neuvolan tiloissa (Härkikuja 10) ajanvarauksella.

Ajan 5-11-vuotiaalle voi varata numeroista 03 565 23 520 tai 041 730 17 58 tai 040 133 12 88

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotuksestaan, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että tämä ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään asiasta. Lapsen itsenäiselle päätökselle ei ole laissa määritelty ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Hämeenkyrössä 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Tulosta, täytä ja ota suostumus mukaan rokotukselle tullessa.

Koronavirustaudin sairastaneen rokottaminen

Koronataudin sairastaneelle suositellaan ensimmäistä koronarokoteannosta, kun 6 kuukautta sairastetusta taudista on kulunut. Voimakkaasti immuunipuutteiselle rokote voidaan antaa jo 2 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista. Jos rokote annetaan pian sairastetun taudin jälkeen, se voi aiheuttaa voimakkaampia ohimeneviä rokotereaktioita.

THL suosittelee, että PCR-testillä vahvistetun koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta.

Sairastetun koronataudin ja yhden rokotteen jälkeen toista rokoteannosta

 • suositellaan 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun 3–4 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut, sen mukaan kumpi on ollut viimeisin
 • voidaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun 4–6 kuukautta ensimmäisestä annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut, sen mukaan kumpi on ollut viimeisin

Toinen rokoteannos toimii taudin sairastaneilla samoin kuin kolmas rokoteannos henkilöillä, jotka eivät ole sairastaneet koronavirustautia.

Suojatehon kannalta taudin sairastanut tarvitsee toisen annoksen 3–6 kuukauden kuluttua taudista tai ensimmäisestä rokoteannoksesta. Toinen annos voidaan kuitenkin antaa jo aiemmin, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muista painavista syistä. Toinen annos voidaan tällöin antaa tavallisella 6–12 viikon annosvälillä.

Suomessa saa koronatodistuksen, jos on sairastanut PCR-testillä varmistetun koronataudin ja saanut yhden rokoteannoksen.

Kolmatta koronarokotetta suositellaan ainoastaan voimakkaasti immuunipuutteiselle, koronavirustaudin sairastaneelle. Muut kuin voimakkaasti immuunipuutteiset kaksi rokoteannosta saaneet ja taudin sairastaneet eivät tarvitse kolmatta rokoteannosta.

Rokotustodistus

Todistuksen annetusta koronarokotteesta saat tulostettua Omakannasta (https://www.kanta.fi/kansalaiset). Rokotustietojen siirrossa saattaa olla hetkellisiä viiveitä.

Mikäli tarvitset nopeasti todistusta esim. matkalle lähtiessäsi, olethan yhteydessä viimeistään kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. Yhteydenotot sähköpostilla satu.vihera-laine@hameenkyro.fi Vastaamme yhteydenottopyyntöösi, kun rokotustodistus on saatavilla.

Mikäli et voi itse tulostaa rokotustodistustasi, olethan yhteydessä numeroon 040 133 12 88.