Tiedote koronarokotteista

Koronarokotuksen tehosteannos syystalvella 2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä koronatehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Näiden kohderyhmien kohdalla ei enää lasketa, kuinka monta tehosteannosta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronavirustaudin. Tehosterokote voidaan antaa, kun edellisestä annoksesta tai sairastetusta koronavirustaudista on kulunut kolme kuukautta.

Avoimet rokotuspäivät

  • Ke 8.2. klo 12-16
  • Ke 22.2. klo 12-16
  • Ke 15.3. klo 14-16
  • Ke 29.3. klo 14-16.

Rokotuspäivänä on mahdollista saada korona- ja influenssarokotusten lisäksi muitakin rokotuksia. Mikäli tarvitset reseptin rokotusta varten, ole yhteydessä p. 044 486 0539. Rokotuspaikka Hämeenkyrön neuvola, Härkikuja 10.

Koronarokotteen perusrokotussarja

Koronarokotuksia tarjotaan kaikille halukkaille 5 vuotta täyttäneille. Perusrokotussarjaan kuuluu kaksi annosta, paitsi yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteiseilla kolme. Rokotesuojan vahvistamisen tarve vaihtelee ryhmittäin ja tilanteittain. Sairastettu koronavirustauti vastaa yhtä koronarokotusannosta, kun rokoteannoksen ja sairastetun taudin väli on vähintään 6 viikkoa.

Kolmas koronarokotusannos

THL suosittelee kolmatta koronarokotusannosta kaikille 18 vuotta täyttäneille sekä yli 12-vuotiaille riskiryhmäläisille. Myös muille 12-17-vuotiaille voidaan antaa kolman koronarokotusannos, jos se on tarpeen erityisestä syystä. Mikäli henkilö on saanut kaksi rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin, kolmatta annosta ei suojan kannalta tarvitse ottaa.

Neljäs koronarokotusannos

THL suosittelee neljättä koronarokotusannosta 60-64-vuotiaille perusterveille. Mikäli henkilö on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin, kolmatta annosta ei suojan kannalta tarvitse ottaa.

Alle 12-vuotiaiden koronarokotukset

THL suosittelee koronarokotuksia niille 5-11-vuotiaille, jotka kuuluvat riskiryhmään tai joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö. Koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille muille 5-11-vuotiaille lapsille. 5-11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan kaksi annosta. 5-11-vuotiaiden rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella numerosta 040 133 1288. 5-11-vuotiaiden rokottamista varten tarvitaan kaikkien huoltajien allekirjoittama suostumuslomake.

Alle 5-vuotiaiden (6 kuukautta – 4 vuotta) lasten yksilöllisen harkinnan perusteella annettavat koronarokotukset eivät ole vielä alkaneet, rokotusten aloittaminen edellyttää valtioneuvoston asetusmuutosta.

Koronarokotuskattavuus Hämeenkyrössä

Koronarokotekattavuus Hämeenkyrössä 12.12.2022.

Rokotustodistus

Todistuksen annetusta koronarokotteesta saat tulostettua Omakannasta (https://www.kanta.fi/kansalaiset). Rokotustietojen siirrossa saattaa olla hetkellisiä viiveitä.

Mikäli et voi itse tulostaa rokotustodistustasi tai sinulla on kysyttävää koronarokotuksista, olethan yhteydessä p. 040 133 1288.