Hämeenkyrön kunnan koronatiedote 9.6.2021

Kuluneen viikon aikana ei ole todettu uusia koronapositiivisia tuloksia Hämeenkyrössä. Pirkanmaalla on siirrytty luokittelussa perustasolle. 

Kunnan kuntosalit avataan. Aikuiset, nuoret ja lapset voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Yleisissä tiloissa on maskisuositus ja toiminnan tulee olla terveysturvallista sekä tartuntatautilain 58c -kohdan mukaista (käsien pesumahdollisuus, riittävän etäisyyden pitäminen, tilojen puhdistaminen). Tilan koko siis määrittää maksimihenkilömäärää, niin että riittävän etäisyyden pitäminen henkilöiden välillä on mahdollista.  

Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille (THL:n suositus yleisesti: sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa järjestetyt suuren määrän ihmisiä kokoavat tilaisuudet) 

Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Yksityistilaisuuksia koskien ei enää suositella osallistumisrajoitusta, mutta tilaisuuksissa on noudatettava riittävää käsihygieniaa, etäisyyksien ylläpidon mahdollisuutta, vain terveenä (infektio-oireettomana) osallistumista.  

Tapatumien järjestämistä koskevat ohjeistukset käsitellään, kun AVI päivittää voimassa olevaa yleisötilaisuuksia koskevia osallistujamäärään liittyviä rajoituksia. 

Nykyinen tiedote on voimassa toistaiseksi ja uusia tiedotteita annetaan tarvittaessa. 

Hämeenkyrön kunnan johtoryhmä