Hämeenkyrö osallistuu Miljoona roskapussia -kampanjaan

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia 13.4.-14.6. kestävässä kampanjassa. Siivoustalkoissa joukko kuntia ja kaupunkeja, järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Hämeenkyrö haluaa osallistua myös tähän kampanjaan!

Roskia voi kerätä toki muulloinkin, mutta koko kampanjan ajan voi osallistua yksin tai yhdessä muiden kanssa. Ideoi ja organisoi, kerää porukka, haasta muitakin, järjestä talkoot tai poimi muuten vain roskia lenkiltäsi. Suositeltavaa on käyttää suojahanskoja ja vaikkapa roskapihtejä sekä ympäristöstä erottuvaa vaatetusta, vaikkapa turvaliivi. Roskia voi kerätä turvallisimmin lähiympäristöstä esimerkiksi leikkipuistosta, uimarannoilta, laavupaikalta, lenkkipolun varrelta tai metsästä. Tiellä liikkumista säätelee tieliikennelaki ja Väyläviraston suositukset erityisesti teiden reuna-alueiden siivoamiseen löytyvät täältä.

Merkitse kerättyjen roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin Hämeenkyrön kunnan kohdalle. Laskuri on auki osoitteessa: https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

Tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Täydet roskapussit toimitetaan sekajätteeseen. Pienet pussit voi laittaa katujen varsilla oleviin yleisiin roskiksiin.

Levitetään hankkeen ilosanomaa ja jaetaan kampanjatekoja myös somessa, missä käytetään aihetunnisteita #miljoonaroskapussia ja #siistihämeenkyrö.

Kunta kiittää ja kannustaa talkoisiin tarjoamalla 1 000 jätesäkkiä nopeimmille. Jätesäkkejä voi hakea kunnanviraston asiointipisteestä osoitteesta Härkikuja 7 virka-aikana alkaen 24.4.

Lisätiedot:

Ritva Asula-Myllynen

Elinympäristöjohtaja

p. 050 68 249

etunimi.sukunimi@hameenkyro.fi